Pünkösd

Hévízen színes kulturális programsorozat várja a pünkösdi vendégkört négy napon át, a rendezvények a Deák téren zajlanak. Május 17-én 20 órakor Átutazó címmel vendégszerepel Dés László és zenekara, a koncerten közreműködik Udvaros Dorottya és Cserhalmi György.

Másnap 17 órától kortárs sanzon estet tart a Vidám Szívűek Társasága, majd a Quartett Escualo tangó show műsora kínál szórakozást. Pünkösd vasárnapján délután fél négytől az Új Színpad Társulat moderntánc tagozatának előadását láthatja a közönség, azt követően Gájer Bálint lép fel, 19 órától pedig Caramel és zenekara koncertezik. Az ünnepkör zárónapján, 17 órától Leblanc Győző és Tóth Éva énekel örökzöld dalokat, azt követően fergeteges operett  gálával lepi meg a közönséget az Orfeum Vándorszínpad, közreműködik Oszvald Marika és Kalocsai Zsuzsa.
Balatongyörökön, szombaton 9 órától rendezik a hagyományos pünkösdi futballtornát, 15 órakor Rády Ferenc festményeiből nyílik kiállítás a Bertha Bulcsu Művelődési Házban. Vasárnap 11 órakor a Jüngling Zoltán Közösségi Háztól menetzenés felvonulás indul a Balaton-partra, ott hajóra szállva, az ünneplők megkoszorúzzák a Balatont. A szórakoztató műsorokat este utcabál zárja. Gyenesdiáson pénteken 18 órakor avatják fel a községháza zenélő óráját, szombaton tízéves jubileuma jegyében tart nyílt napot a helyi turisztikai egyesület, a Kárpáti korzón 16 órakor kezdődik a pünkösdi folklórfesztivál. Vasárnap 15 órától a községházán és a pásztorházban tartanak játszóházas családi délutánt.
Hétfőn reggel 6 órától a diási strandon, 7 órától Balatongyörökön kezdődik a pünkösdi horgászverseny..
SZUPERINFO.HU