Rábatamási: 7 mérföldes meseverseny és iskolanyitogató

Rábatamási: 7 mérföldes meseverseny és iskolanyitogató
A rábatamási Móra Ferenc Általános Iskola hírei.

7 mérföldes meseverseny Rábatamásiban

Hétfőn ugyan nem hétmérföldes csizmában, hanem vonattal, autóval, busszal érkeztek a rábatamási Móra Ferenc Általános Iskolába a mesevetélkedő területi döntőjére a megye 7 általános iskolájából a 4 fős csapatok és kísérőik.  16 mese alapján kellett számot adni tudásukról, bizonyítani, érdemesek arra, hogy Bőnybe, a megyei döntőbe kerüljenek.
Gratulálunk a rábatámási, kajárpéci és a hegykői diákoknak! Ez alkalommal nekik sikerült legjobban a felkészülés.

Iskolanyitogató

Talán emlékeznek, hogy milyen volt, amikor Önök mentek először iskolába. Tele várakozással, az ismeretlentől való félelemmel. Biztosan így éreznek a mai nagycsoportos óvódások is.  Mi úgy gondoltuk, hogy ezen a legegyszerűbb segíteni.

Meghívtuk azokat a kisgyerekeket az iskolánkba, akik szeptembertől hozzánk szeretnének járni. Rábatamási, Jobaháza, Bogyoszló és Magyarkeresztúr óvodásait vártuk nagy szeretettel.  Sajnos a leendő magyarkeresztúri elsősök a téli influenza miatt nem tudtak velünk játszani.

Iskolanyitogatónkat szellemi táplálékkal kezdtük: mondókák, versek és mesék feldolgozásával. Vendégül láttuk a gyerekeket szendviccsel, hogy a testi fejlődésük töretlen legyen, majd azonnal le is dolgozták ezt a tornacsarnokban szervezett sorversenyeken.  Mi tanítók nagyon örültünk a leendő kis elsőseinkkel való találkozásnak. Reméljük, hogy a vendégeink is a „Viszontlátásra” érzésével tértek haza!
A nyári Gólya-táborba mindenkit visszavárunk!

 a rábatamási iskola pedagógusai 


Címkék: ,


.
SZUPERINFO.HU