Ragyogó arc idén a divat

Idén is divatos a füstös szem, bátran alkalmazzuk a sminkelés során!
Idén is divatos a füstös szem, bátran alkalmazzuk a sminkelés során! - © Fotó: AFP
Debrecen – Az év színe az élő korall, vagyis a természetesség kerül az előtérbe.

A szürke téli hétköznapok után, végre megérkezett a ragyogó napsütés, mely nemcsak a hangulatunkat, de sminkünket is megváltoztatja: új évszak, új trendek következnek. A tavalyi nagy sláger, miszerint az egész arcunkat lemattítjuk, most igencsak háttérbe szorul, s idén a ragyogásé lesz a főszerep – tudtuk meg Ungvári-Deák Orsolyától.

A sminkes szerint minden, ami fényes, csillog és ragyog, trendi lesz. Enyhén vizes hatás elérésére törekszünk a tavaszi-nyári sminkek tekintetében. A szakember elmondta, 2019 év színe az élő korall, vagyis a természetesség kerül az előtérbe. Szemsmink tekintetében jöhet minden, ami nemesen csillog, illetve a matt ajkakat is felváltja a szájfény és a magas fényű rúzs. Megjelenik továbbá a monokróm sminkdivat, aminek a lényege, hogy ugyanazt az árnyalatot használjuk a szemhéjunkon, orcánkon és a szánkon is.

– A legjobb hatás kedvéért itt érdemes krémes textúrájú termékeket választani – tanácsolja Orsi.

Visszafogott és vagány

Vannak hölgyek, akik smink terén is bevállalósabbak, mások inkább visszafogottabbak. Előbbieknek Orsi a csillámokat, szaténfényeket ajánlja mind a szemen, mind az ajkakon, míg utóbbiaknak a természetes vonásaik kiemelését tanácsolja. – Hétköznapokra egy leheletnyi alapozó, enyhe barackos vagy rosegold árnyalatú pirosító, highlighter, szájfény, illetve egy barna szempillaspirál, és kész a tökéletesen természetes smink – fűzte hozzá.

Hódít a vörös

Évek óta imádják a nők a füstös szemeket és a vörös ajkakat, melyek idén sem mennek ki a divatból. A szakember a füstös szemhez nude színeket javasol a mindennapokban, míg például egy esti partihoz csillámmal megspékelt erősebb színeket.

– A vörös rúzs klasszikus, mely eleganciát sugároz. Idén a matt rúzs helyett tegyünk rá szájfényt vagy válasszunk egy fényesebb textúrájú vöröset – fűzte hozzá. Hozzátette: idén kerüljük, hogy az egész arcunk matt legyen. Legyen benne egy kis természetes fény, csillogás. Azt szoktam mondani, hogy ne viseljünk olyan sminket, ami nem az arcformánknak, szemformánknak, színtípusunknak megfelelő. Olyat válasszunk, amiben igazán jól érezzük magunkat!

PÁTZ.
SZUPERINFO.HU