Idén is TeSzedd!

Idén is TeSzedd!

teszedd Foto bp18.hu_opt

Újra kesztyűt húz az ország az egyik legnagyobb szemétgyűjtési akcióban.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tisztább Magyarországért akció hazánk egyik legnagyobb önkéntes mozgalma. A szemétgyűjtési program keretében idén hatodik alkalommal fog össze a lakosság, hogy szűkebb-tágabb környezetében tavaszi nagytakarítást végezzen. A szemétgyűjtéshez szükséges felszerelést, védőkesztyűket és zsákokat az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság bocsátja rendelkezésre, gondoskodva az összeszedett szemét elszállításáról és megsemmisítéséről is.

Az akcióban nem szabad gyűjteni többek között építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autóakkumulátort, nagyméretű autóalkatrészeket, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket és zöld hulladékot sem. Összegyűjthető viszont bármi, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákba tehető, valamint abban el is szállítható (nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák). A TeSzedd! keretében nem gyűjtik szelektíven a hulladékot, az összeszedett szemét ugyanis általában szennyezett, ezért nem lehet újrahasznosítani.

A mostani akcióban minden eddiginél több önkéntes vesz részt minden eddiginél több helyszínen. Április 28. és május 1. között várhatóan mintegy 128 600 ember húz kesztyűt az ország 2240 pontján,

Szemétgyűjtés a XVIII. kerületben: helyszín: az Igló u. 33–35. körüli terület, időpont: 2016. április 28. (csütörtök) 9 óra.

Fotó: bp18.huRákosmente.
SZUPERINFO.HU