Régi problémát oldottak meg Miskolcon

Akt.:
Átadták a 11-es autóbusz Árok utcai buszfordulóját
Átadták a 11-es autóbusz Árok utcai buszfordulóját - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Átadták kedden a 11-es autóbusz Árok utcai buszfordulóját, amely régi vágya volt már a környéken élőknek.

Kovácsné Budai Mária, a térség önkormányzati képviselője az átadáson elmondta, 13 éve húzódó ügyet tudtak most lezárni mindenki megelégedésére. A térségben élők 2005-ben kezdeményezték a közösségi közlekedésbe való bevonását az Árok utcának, 2006-ban pedig az MVK Zrt. a 11-es viszonylat útvonal módosításával ezt meg is tette. A busz visszafordulása azonban többféle megoldással valósult meg a közben eltelt 12 év alatt, előbb a Sellő köz és utca igénybevételével,. Amelyek burkolata nem bírta a terhelést, majd ideiglenes buszfordulóban. A területen a végleges, aszfaltos forduló tervei már 2009-ben elkészültek, azonban az önkormányzat területszerzési törekvése komoly nehézségekbe ütközött, miután 91 tulajdonossal, sokszor azok leszármazottaival kellett megegyezni.

buszfordulo_arok_utca_09

Közben készült csapadékvízelvezetés, zúzalékolás, kedvezőbb nyomvonal kialakítás, az ügy végére pedig most került pont: 17 millió forintos költséggel elkészült a szilárd aszfaltburkolatos forduló.

Singlár Zsolt, az MVK Zrt. vezérigazgatója hozzátette: korábban az egyébként a társaságnál nem engedélyezett Y-fordulással voltak kénytelenek a buszvezetők megfordulni itt, mostantól azonban télen is biztonságos forduló áll rendelkezésre.

ÉM.
SZUPERINFO.HU