Remek formában várja a rajtot

Debrecen – Az elmúlt hét végén rendezték Debrecenben az AVE Ásványvíz nemzetközi női kézilabda tornát, ahol a nagyon erős mezőnyben a DVSC-Aquaticum csapata a 2. helyet szerezte meg a KEK-győztes Valcea mögött.

A szép debreceni siker értékét növeli, hogy a torna legjobb mezőnyjátékosának Orbán Annamáriát választották.

Önbizalmat is növelt

– Nagyon örülök ennek az elismerésnek, hiszen rengeteg kiváló képességű játékos lépett pályára ezen a tornán. Külön boldogsággal tölt el, hogy a közelmúltban nyújtott teljesítményemhez képest olyan játékkal rukkoltam elő, amivel elégedett lehetek. A válogatottban mutatott produkciómmal egyáltalán nem voltam megelégedve, viszont a debreceni tornán úgy játszottam, ahogy azt elvárom magamtól. Ez a díj jót tett az önbizalmamnak is – nyilatkozta a Naplónak a kiváló debreceni játékos.

– Úgy gondolom, ez a felkészülési torna nagyon jól sikerült, hiszen remek csapatokat láthatott a nagyérdemű, ez volt a legszínvonalasabb megmérettetésünk az alapozás alatt. A csapat játékát illetően voltak hibáink, de összességében jó teljesítményeket láthatott tőlünk a közönség. A döntőben a világ egyik legjobb gárdája ellen egy kifejezetten jó meccset játszottunk és ha jobban koncentrálunk a végén, akkor meg is verhettük volna a Valceát.

Pénteken rajt!

A válogatott irányító a felkészülés végéhez érkezve úgy érzi, a jelenlegi csapat képes jobb eredményeket elérni, mint a tavalyi. – Sokkal egységesebb a csapatunk, mint az elmúlt évben, ráadásul az új játékosokkal erősödtünk is. Verica Nikolics, Nada Micsics, Triffa Ágnes és Nagy Ivett is komoly erősítést jelent a Lokinak, ráadásul nagyon gyorsan beilleszkedtek, így nagy segítségére lehetnek a gárdának – vélekedett Anna. – Túl vagyunk egy hosszú felkészülésen, már nagyon várom a pénteki bajnoki rajtot, amikor 18 órától a Hódmezővásárhely csapatát fogadjuk..
SZUPERINFO.HU