Reméljük, nem kerül ez a bronzérmébe a Lokinak

Akt.:
Reméljük, nem kerül ez a bronzérmébe a Lokinak
© Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Hiába vezetett az első félidőben, végül két góllal kikapott a Debrecen hazai pályán a kisvárdai együttestől.

Tőzsér Dániel, a DVSC csapatkapitánya az összecsapást beharangozó írásunkban úgy fogalmazott a Loki–Kisvárda bajnoki találkozó előtt, hogy valódi ki-ki meccs jön. A házigazdák harcban állnak a bronzéremért, míg a vendégek esetleges győzelmükkel nagy lépést tehettek a bentmaradás felé. Ennek megfelelően a változékony idő ellenére megvolt az ilyenkor szokásos, vagy tán attól kicsit nagyobb létszám is a stadionban, azaz a hangulatra nem lehetett panasz.

Fotó: Kovács Péter

Szép Szécsi-gól

A debreceniek kezdését sem kifogásolhatták a Loki-szurkolók, mert kezdeményezőbben álltak neki a mérkőzésnek, és veszélyesebben futballoztak. Ezt főként Szécsi Márk kapufája jelezte, de nem sokkal később magához tért a Kisvárda és kiegyenlítetté tette a találkozót. Egészen nézhető meccs kerekedett ki tehát a Nagyerdei Stadion gyepén, a DVSC-nek több esélye volt a gólszerzésre, ami a 40. percben realizálódott. Ismét Szécsi “nem bírt magával”, az ellenfél által eladott labdát nagy erővel vágta a bal felső sarokba.

A találat feldobta a hajdúságiakat, magabiztosan és némileg megnyugodva fociztak tovább.

A szünet utáni első tíz percben nem sok jel utalt arra, hogy veszélyben foroghat a hazai vezetés, azonban az 55. percben Ferenczi mellett Gosztonyi nagyot homorított a tizenhatoson belül, Bogár játékvezető pedig erre büntetőt fújt be. Volt benne jóindulat…

Megfogta őket

Grozav be is vágta a tizenegyest, és kezdődhetett minden újra. Pontosabban kezdődhetett volna, de a Loki, érthetetlen módon a fura ítélet után bekapott találattól nagyon szétcsúszott fejben, mintha képtelenek lettek volna Szatmáriék felocsúdni.

A támadójáték csak döcögött, a Kisvárdán pedig érezhető volt, a kontráikban benne lehetnek az újabb gólok.

A 74. minutumban vendéglátók eladták a labdát, Seco meghúzta vele a szélt, centerezését pedig Grozav értékesítette.

Ment előre ezt követően a Debrecen becsülettel az egyenlítésért, de ebben a játékszituációban már végképp ficánkolt az ellentámadásokra építő vendég gárda. A három pont sorsát végül Horváth Zoltán döntötte el a 91. percben, hogy aztán nagyképűen hergelje a hazai publikumot a korábban a Lokiban is megfordult csatár.

A kisvárdaiak ezáltal könnyen lehet, hogy meghosszabbították első osztályú tagságukat, a DVSC-nek viszont még a bronzérmébe is kerülhet a hazai betli.

Hogy ez ne így legyen, azért még a két hátralévő fordulóban tehet a Lokomotív. Szombaton a már bajnok Ferencváros vendége lesz Herczeg András alakulata, ami komoly kihívásnak tűnik. Egy hétre rá az ugyancsak a kieső helyeket elkerülni akaró Paks látogat a cívisvárosba.

A két mérkőzésen legalább négy pontra szükség lehet ahhoz, hogy a piros-fehérek kiléphessenek a nemzetközi porondra a nyáron.

TN


OTP Bank Liga, 31. forduló

DVSC – Kisvárda 1-3 (1-0)

Nagyerdei Stadion, 3500 néző. Vezette: Bogár (Tóth II, Garai)

DVSC: Nagy S. – Kinyik (Kusnyír 46.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Bódi, Csősz, Tőzsér, Haris (Varga K. 70.) – Takács (Zsóri 46.), Szécsi

Kisvárda: Felipe – Melnyik, Beriosz, Kravcsenko, Karaszjuk – Lucas, Protics – Gosztonyi (Seco 67.), Ilics (Horváth Z. 62.), Grozav (Sassá 83.) – Cukalász

Gól: 1-0 Szécsi (40.), 1-1 Grozav (11-esből, 55.), 1-2 Grozav (74.), 1-3 Horváth Z. (95.)

Sárga lap: Beriosz (49.), Felipe (67.), Karaszjuk (76.), Kusnyír (85.), Cukalász (90.).
SZUPERINFO.HU