Rendkívüli ülést tartott a testület

Akt.:
Rendkívüli ülést tartott a testület
A januárban beköszöntött változások miatt rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívására volt szükség pénteken. Az általános iskolák állami fenntartásba adásával kapcsolatban kellett bizonyos szükséges lépéseket jóváhagyniuk a városatyáknak. A testület döntött emellett a Budai úti fürdő idei pót-támogatásának előrehozásáról.

Miután az állam, vagyis a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ január elsejétől átvette a Táncsics és a Várkonyi iskola fenntartását (vagyis az állam fizeti a tanárok bérét), az iskolaépületek ingyenes használatba adásáról szerződést kell kötni január 15-ig. A dokumentum aláírására pénteken fel is hatalmazta a polgármestert a testület. Az általános iskolák működtetését (épület karbantartás, stb.) ugyanakkor vállalta a város, ezért a két intézmény üzemeltetési dolgozói, összesen 37-en ezen túl az Óvodák és Bölcsődék Gazdasági Hivatalával (OBGH) állnak munkaviszonyban.Az ezekkel kapcsolatos változást, és a Kossuth Múzeum önkormányzati fenntartásba való átvételét rögzíteni kell az OBGH alapító okiratában – amire szintén felhatalmazást adott a testület.

A rendkívüli ülésen döntöttek még a Budai úti fürdő 2013-as évi póttámogatásának előrehozásáról. Mivel főszezonon kívül a bevételek nem fedezik a költségeket, az önkormányzati cégnek jelentősek a veszteségei. A 60 illetve 90 napon túl lejárt tartozások kifizetésére a város most 40,6 millió forint támogatást nyújt a Budai úti fürdőnek, ami nem többlettámogatás, hanem az idei keret egy része. Ezzel együtt el kezdődik a cég átalakítása, pénzügyi helyzetének stabilizálása. Elsősorban a kiadások csökkentésére van szükség, illetve olyan marketing stratégiára, kedvezményekre és akciókra, amelyek az eddiginél sokkal több vendéget vonzanak – vagyis nem áremelésről van szó.

A képviselők zárt ajtók mögött döntöttek a Cegléd Város Kultúrájáért Díj idei kitüntetettjéről is.

Forrás: cegledinfo.hu.
SZUPERINFO.HU