Rendőrök és humor a nyugdíjasházban

Rendőrök és humor a nyugdíjasházban
Míg reggel óvodások érkeztek a kapitányságra, addig délután a rendőrök mentek „házhoz”, ezúttal az Őszkacsintó Idősek Klubjába.

A nyugdíjasok az áldozattá válás elkerülhetőségéről hallhattak humorral is fűszerezett előadást. A megelőző intelmek között dr. Terdik Tamás, Újpest rendőrkapitánya arra hívta fel a hallgatóság figyelmét, hogy amennyiben egy magát rendőrnek kiadó embert szeretnének ellenőrizni, ne az igazolványát kérjék el, mert az könnyen beszerezhető, illetve hamisítható.
– Ilyen esetekben ne a segélyhívókat, hanem az újpesti kapitányság 231–3400-ás számát tárcsázzák. Egy valódi rendőr meg fogja várni az azonosítást, míg aki bűnelkövetési céllal jön, gyorsan továbbáll – magyarázta, majd hozzátette: – A postásként vagy közműcég alkalmazottjaiként bemutatkozók azonosítására is lehet rendőrt hívni, a járőrök ilyen esetekben is házhoz mennek, hiszen kötelességük.
– Házalókat szintén ne engedjenek be, mert az így kereskedők rendszerint csalásból élnek. Vagy meglopják a vásárlót, vagy pedig magukkal viszik a már kifizetett áru egy részét – figyelmeztetett Terdik. .
SZUPERINFO.HU