Repülőtéri szezonnyitó

Repülőtéri szezonnyitó
Elkezdődött az idei rendszeres charterjárat-forgalom a Hévíz-Balaton Airporton. A Lufthansa gépei szombatonként heti rendszerességgel érkeznek négy nagy német városból: Berlinből, Düsseldorfból, Frankfurtból és Hamburgból.

A vendégek célpontja Hévíz mellett Zalakaros, Kehidakustány, Sárvár, Bük gyógy- és wellness szállodái. Idei újdonság, hogy a düsseldorfi járattal belga vendégeket is utaztatnak a régióba a turisztikai irodák. A szezonnyitó sajtótájékoztatón elhangzott: Németországból tavaly 120 gép érkezett, utasaik mintegy százezer vendégéjszakát töltöttek el a térségben, zömmel Hévízen. A gyógyturisztikai helyek mellett szerepet játszott a Balaton is, elsősorban siófoki és balatonfüredi céllal. Idén a forgalom mintegy 20 százalékos növekedésével számolnak. A légiközlekedést a Lufthansa leányvállalataként, az Eurowings cég gépei bonyolítják le. 
Ebben az évben újabb lehetőségek és kihívások előtt áll a reptér. Minden eddiginél mozgalmasabb élet kezdődött el máris, s a megkötött szerződések az elkövetkező hónapokban jelentős forgalmat generálnak. Április 14-én már a moszkvai charter légijárat-lánc első gépe landolt Sármelléken. Az orosz charterek októberig heti rendszerességgel érkeznek, a folytatódó tárgyalások várható eredménye, hogy ez az év további hónapjaiban is tarthat.H. Á..
SZUPERINFO.HU