Részeg utcai kutyások Szegeden

Részeg utcai kutyások Szegeden
A hirtelen beköszöntött nyári melegben sok fedél nélküli ember által tartott kutya szabadjára van engedve a közterületekre. Míg az ebek kóborolnak az utcákon, gazdáik sok esetben alkohol mámorban, önmagukról sem tudva esnek – kelnek. Csütörtökön, Szegeden, a Dóm téren szenvedett eséstől fejsérülést egy erősen ittas ember, aki kutyáját egy nadrágszíjjal, már – már állatkínzó módon vonszolt maga után, a járókelők nagy döbbenetére…

A fején megsérült úriemberhez utcai járókelők hívták ki a mentőket, a rendőrség kérésére pedig a magára maradt kutyához az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentői érkeztek segítségül (a kutya egyébként a karanténidő letelte után – más rendelkezés nemléte esetén – a www.ebangyal.hu gazdikereső segítségével örökbe is fogadható).

 

Nagy melegben érdemes kerülni az alkohol fogyasztást

Kerülje az alkoholt a tikkasztó hőségben, mert a szesz előidézi a víz túlzott kibocsátását a szervezetből. Ugyanakkor a melegben az ittas személy legtöbbször nincs is tudatában annak, hogy a szervezete nagyon meleg. A túlzott mennyiségű alkohol bevitelével a levegő túl magas hőmérséklete idején hőguta fordulhat elő. Az alkohol megbontja a szervezet küzdelmét a hőguta ellen, szédülés, ájulás következhet be – ismertette a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány szakembere.

 

(Orpheus Állatvédő Egyesület)

 .
SZUPERINFO.HU