Rigán keresztül új út vezet Hévízre

Rigán keresztül új út vezet Hévízre
Május 4-én, 17,50 órakor 41 főnyi utasával landolt a Hévíz-Balaton Airporton az airBaltic légitársaság menetrendszerű forgalmat lebonyolító 50 személyes gépe.

 
A járat bekapcsolódása mérföldkő a repülőtér életében, hiszen utoljára 2008-ban fogadott és indított menetrend szerint közlekedő gépeket a sármelléki repülőtér. A sajtótájékoztatón Papp Gábor polgármester elmondta: jelentős eredmény, hogy önkormányzati üzemeltetésben a reptér másfél év alatt el tudta érni a menetrendszerű közlekedés újbóli indítását. Ez most 3 évre szóló szerződéssel biztosított Lettország fővárosa, Riga és a Nyugat-Balaton között. Új piacot kapcsoltak az üdülőrégióhoz, ami a balti és a skandináv terület összesen 6 országából teszi lehetővé a gyors és kényelmes utazást. A német nyelvterületről való beutazások után az északi államok jelentik a turistaforgalom növelésének legjobb lehetőségét. Papp Gábor hangsúlyozta, hogy erre a német piacot erősítő munkával együtt fordítanak nagy gondot.
Benkő Attila, a reptér igazgatója beszélt arról, hogy a Riga és Sármellék között hetente közlekedő airBaltic járatokra turisztikai vállalkozások is szervezhetnek utazásokat. Ez ugyancsak nagy áttörést jelent, a korábban menetrend szerinti gépeket közlekedtető légitársaság nem működött együtt az utazási irodákkal. Riga 4 milliós utasforgalmú reptere átszállással is lehetővé teszi, hogy az airBaltic útvonalain keresztül a Hévíz-Balaton Airport elérhető legyen, ezáltal mintegy 30 városból lehet eljutni a sármelléki reptérre.
Az elsőként érkezett járat visszaútjára is többen váltottak jegyet, a térségből hazafelé tartó turisták.  
Horányi Árpád.
SZUPERINFO.HU