Risztov Éva és Gyurta Dániel Hódmezővásárhelyen edz

Risztov Éva és Gyurta Dániel Hódmezővásárhelyen edz
A hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában készül következő versenyeire a 2012-es olimpia két aranyérmes úszója Risztov Éva és Gyurta Dániel. A sportolók 2013. május 15-én beszéltek az edzőtáborról és jövőbeli versenyeikről.

Az eseményen részt vett Dr. Kószó Péter, hódmezővásárhely alpolgármestere is, aki elmondta: nagy örömmel fogadta ismét Hódmezővásárhelyen Risztov Évát, hiszen az úszót kisgyerek kora óta ismeri. Hozzátette: bár Gyurta Dániel nem hódmezővásárhelyi származású, őt is nagy örömmel fogadták, mert már ötödik éve edz a városban. A  Gyarmati Dezső Sportuszoda 2003 óta ad helyet a felkészülésüknek. Az alpolgármester arról is tájékoztatott: a májusi közgyűlésen ismét úgy döntött a város, hogy az Úszó Szövetségnek teret adva, lehetőséget biztosít a felkészülésre.

 

Az alpolgármester szavai után Széles Sándor mesteredző elmondta: rendkívül jó az edzés szempontjából, hogy a hódmezővásárhelyi uszodában az időjárástól függetlenül tudnak készülni. Minden és mindenki a rendelkezésükre áll és segíti őket. Az edző arról is beszélt, hogy Vásárhelyen kívül máshol szinte nem is edzenek. Hangsúlyozta: nagy deficittel kezdték a felkészülést, de napról-napra ledolgozzák azt.

A hódmezővásárhelyi születésű olimpiai arany érmes Risztov Éva arról beszélt, hogy örül, hogy újra itthon lehet, mert ilyenkor lehetősége van a családlátogatásra is, amire egyébként a nagy távolság miatt nem igazán van alkalma. Másik arany érmes úszónk, Gyurta Dániel elmondta: bár őt a család nem köti ide, de az érzelmei annál inkább. Nagyon megszerette a várost, hiszen már ötödik éve itt edzőtáborozik. A mostani alkalommal eddig másfél hét van mögöttük, de még körülbelül egy nyolc-kilenc hetes felkészülés vár rá.

 

Tóth Tünde.
SZUPERINFO.HU