Sajtóközlemény

Akt.:
Sajtóközlemény
2015 | 08 | 31. Sajtóközlemény

BEFEJEZŐDTEK A NAPELEMES ENERGIATERMELÉS KIVITELEZÉSI MUNKÁLATAI A DEREKEGYHÁZI MŰVELŐDÉSI HÁZON

A „Fotovoltaikus rendszer kiépítése Derekegyházon” című, KEOP-4.10.0/N/14-2014-0048 azonosító számú pályázat megvalósítására kiválasztott vállalkozó a Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár – IKSZT tetőfelületére 24kWp teljesítményű napelemes rendszert helyezett el, majd készre jelentette, és kezdeményezte a kivitelezés 2015. augusztus 31-ei átadás-átvételét.

napelem_művelődési ház_kisterem2

Az elmúlt hetekben a rendszer működéséhez szükséges összes szerelési munkát befejezték az Explicit Electronics Kft. szakemberei. Az átadás-átvétel sikeres megtörténte előtt befejeződött a próbaüzem, illetve a rendszer hálózathoz történő csatlakoztatása, amelyet az EDF Démász Hálózatelosztó Kft. munkatársai végeztek el.

A projekt megvalósításának feltétele a művelődési ház tetőszerkezetének megerősítése volt (tető fóliázás, cseréplécek cseréje és új cserepek felhelyezése), melynek kivitelezési munkáit a Derekszolg Nonprofit Kft. végezte. A tetőszerkezet felújításának költségét a művelődési ház fenntartója, Derekegyház Község Önkormányzata finanszírozta.

napelem_művelődési ház_nagyterem

A napelemes energiatermelést az elmúlt évek megnövekedett áram fogyasztása tette indokolttá, melyet a művelődési ház felújítása (IKSZT pályázat) utáni megnövekedett látogatottság generált. A Művelődési Ház szolgáltatási köre kibővült, nyitva tartási ideje szélesedett, új és több számítógép és elektronikai eszköz került beüzemelésre az épületben a korábbiakhoz képest.

A projekt célja az elektromos áramköltség csökkentése a Művelődési Házban, a megújuló energiaforrások használatának bővítése, az energiatudatosság növelése.

A beruházás támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költsége bruttó 17.841.730,- Ft, amelynek 100%-a támogatásból került finanszírozásra az önkormányzat önrész biztosítása nélkül.

napelem_művelődési ház_nagyterem2

További információ:

Derekegyház Község Önkormányzata

6621 Derekegyház, Kossuth u. 4.

Tel./Fax: 63/453-003

E-mail: hivatal@derekegyhaz.hu

derekegyhaz_napelem_sajtokozlemeny_2015_08_31_PP.
SZUPERINFO.HU