Sajtótájékoztató a szociális városrehabilitációról

Sajtótájékoztató a szociális városrehabilitációról
2013. április 23-án, kedden 11 órakor sajtótájékoztatót tart a korábban Szabadság tér szociális célú városrehabilitációja című, a továbbiakban Szent István Város-rehabilitáció elnevezésű projekt szociális felzárkóztatást célzó elemeiről Czecher Viktor programvezető és Túri Csaba koordinátor.

Helyszín: Szabadság tér 85. számú ház előtti járda.

 

A projekt keretében az infrastrukturális beruházásokon túl un. „soft” -azaz társadalmi célú – tevékenység-típusok is megvalósulnak.

 

A projektben tervezett fő tevékenység-csomagok közül az alábbi célterületek programjai valósulnak meg a Közösségi Házban:

Ÿ  – Családsegítő szolgáltatás kiterjesztése, bővítése a projekt helyszínén, valamint a kötelező önkormányzati feladatellátáson túli szociális, gyermekjóléti szolgáltatások kialakítása

  – Háztartásgazdálkodási Klub

Ÿ  – Idősbarát Tanácsadás

  – Közösségfejlesztést és a szabadidő hasznos eltöltését segítő szolgáltatások, tanfolyamok, képzési programok kialakítása

  – Közösségi Centrum

  – A projekt keretében beszerzésre kerültek zeneszerszámok, melyeket a Zeneklub foglalkozásai keretében érthetnek el az érdeklődők az Andrássy út 54. szám alatti HTKT Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat helyiségében.

 

Mindegyik programot szakképzett kollégák vezetik és nyújtanak segítséget az érdeklődőknek.

 

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Regionális Operatív Program keretében meghirdetett szociális célú városrehabilitációt megcélzó, DAOP-5.1.2/C-09 kódszámú pályázati felhívásra pályázatát annak első fordulójára 2011. március 9-én, majd második fordulójára 2012. május 07-én nyújtotta be. A Támogató levél 2012. október 4. napján érkezett meg, melyben az igényelt támogatási összeg változatlanul hagyása mellett 694.444.867.-Ft-os támogatásáról biztosít az Európai Unió, a projekt teljes összköltsége 896 041 910.- Ft.

 

A projekt keretében a Tér hat társasháza, a Szent István téri Általános Iskola, a Szent István Király Plébánia, a Stadion öltözői, a Piac csarnok épülete, az utak, járdák, zöldfelületek újulnak meg 2014. december 31. napjáig.

 

(Bozsó Beáta – sajtóreferens).
SZUPERINFO.HU