Segítség a bajok megelőzésére

Segítség a bajok megelőzésére
Keszthelyen, a Tapolcai úti óvodában indította a pályázati támogatással kezdett önkéntes segítő programját a Vöröskereszt térségi szervezete.


Kapcsándy Mária, a karitatív szervezet városi és környéki vezetője elmondta, hogy szerteágazó témakörben, az akcióhoz megnyert számos szakember segítségével indult a munka, melynek legfőbb célja a prevenció. Az önkéntesek szakmájuk szerint vállalnak ebben részt, gyermekintézményekben tartanak ismeretterjesztő foglalkozásokat, pedagógusok rászoruló diákok korrepetálásában működnek közre, fiatalok kórházban kezelteket látogatnak meg, s nyújtanak számukra szükség esetén személyes igényű segítséget.
Az óvodásokhoz a minap a keszthelyi kórház két egészségügyi szakdolgozója látogatott el: Gőczéné Tóth Gabriella, a sürgősségi osztály vezető szakápolója és Patakiné Dobrotka Andrea szakápoló. Szituációs játékokkal arra tanították a kicsiket, hogy a környezetben mi minden jelenthet számukra veszélyt, baj esetén felnőtt azonnali értesítésével tudják a legjobb segítséget nyújtani. De részt vettek társaik képzeletbeli kisebb sérüléseinek ellátásában is.
Albrecht Gézáné vezető óvónő elmondta, hogy a gyermekek mindig nagy figyelemmel fordulnak a hozzájuk érkezők iránt. Korábban volt a vendégeik körében tűzoltó, rendőr, mentőápoló, akiktől ugyancsak balesetvédelmi, valamint kármegelőzési, közlekedésbiztonsági tudnivalókról hallottak, természetesen vidám, játékos-beszélgetős foglalkozásokon. H. Á..
SZUPERINFO.HU