Segítség a vidéki gazdiknak

Akt.:
Segítség a vidéki gazdiknak
A Magyar Állatorvosi Kamara Pannon Területi Szervezete az ebek kötelezően előírt megjelöléséhez ideiglenes chippontok létesítését kezdeményezte.

– Dr. Szinesi András alelnökkel együtt indítványoztuk a régiónkhoz tartozó megyék szakhatóságainál, hogy az állatorvosok a körzetük településein elvégezhessék a chipezést, hasonlóképpen a veszettség elleni védőoltások gyakorlatához – mondta dr. Koósz Attila keszthelyi kisállatgyógyász klinikus szakállatorvos, kamarai titkár. – Főként a vidéki kutyatulajdonosok vannak gondban, ahol nincs állatorvosi rendelő. Problémát jelent az ebek szállítása, különösen a nagytestűek esetében. Célunk, hogy segítsünk az állattartóknak, s így megelégedésükre, a lehető legrövidebb idő alatt befejeződhessen a most kampány jellegű feladat. 
Dr. Koósz Attila megemlítette, hogy csupán vélelmezhető ugyan, de jelentős lehet azon kutyatulajdonosok száma, akik még nem végeztették el a chipezést, s egyben figyelmeztetett is a felelős állattartásra.
– A chippontok létrehozásában szükség lesz a helyi önkormányzatok közreműködésére, ezért a saját körzetem 7 községében: Nemesbükön, Zalaköveskúton, Alsópáhokon, Felsőpáhokon, Szentgyörgyváron, Sármelléken és Zalaváron már felvettem a kapcsolatot a települési vezetőkkel. Várhatóan a tavaszi hónapokban minden szükséges feltétel biztosítása mellett le fog zajlani ez a munka.
A szakállatorvos elmondta még, hogy többféle chip létezik. A beültetés 5 részből álló folyamat, az elvégzendő adminisztrációs munkával együtt mintegy 15 percet vesz igénybe. Minden egyéb információval pedig telefonhívásra szívesen áll az érdeklődők rendelkezésére.
INFOBOX
Dr. Koósz Attila
klinikus szakállatorvos
Telefon: 30/238-1455.
SZUPERINFO.HU