Milyen a tökéletes szilveszteri smink?

Akt.:
Milyen a tökéletes szilveszteri smink?
Debrecen – Akármilyen szilveszteri sminket választunk, a lényeg, hogy először ne aznap este viseljük, így nem érhet csalódás.

Az új év közeledtével bizony mind többször kerül szóba a hölgyek között, hogy milyen legyen a szilveszteri toalett. A ruha kiválasztása sem egyszerű feladat, de az egész mit sem ér a megfelelő, s nem utolsó sorban divatos smink nélkül. Akár saját magunknak készítjük, akár profi kozmetikusra bízzuk a feladatot, nem árt, ha tudjuk, milyen trendek hódítanak idén.

Füstös szemek

Az arc alapozása, a púder, a pirosító erre az alkalomra sem tér el a szezonban divatos természetes hatástól, így az új évi smink elkészítésénél ismét a szemre, s az ajkakra terelődik a hangsúly. Továbbra is töretlen népszerűségnek örvend az úgynevezett smokey eye, azaz füstös szem smink (1. kép), mely garantálja, hogy tekintetünk igéző lesz, s megjelenésünk elegáns, mégis fiatalos. De természetesen szilveszter éjjelére érdemes ezt a szemhangsúlyos sminket is feldobni egy kicsit. A merészebbek akár zöld (2.) vagy arany highlightot, azaz fényt is tehetnek a szemhéjukra, melyet fokozatosan halványítva akár a szemöldökig is emelhetnek. A kevésbé bátor kísérletezők a fekete és szürke szemhéjpúderek kiegészítéseként használhatnak ezüstcsillámot, selyemfényű ezüstport is.

Szilveszteri csillagok

2012 első óráiban azonban két típusú smikkel lehetünk igazán divatosak, a „romantikussal” és a „merésszel”. Előbbi csoport két fő irányzatra bontható, a szájhangsúlyosra (3.), valamint a szem és szájhangsúlyosra (4.). A kettőben a közös, hogy a rúzs és a szájfény a burgundi, és a vörös árnyalataiban pompázik, s az ünnepi csillogást arany szájcsillámmal tehetjük teljessé (5.). A szemek lehetnek természetes, illetve füstös árnyalatúak, a natúrt azonban érdemes feldobni szemhélytussal, hogy kihangsúlyozzuk a szem szép formáját (6.).

Mű-sor

A merész smink kategóriába az állatmintáktól a tollakig (7-8.) sokminden belefér, de egyre azért figyeljünk, ne essünk túlzásba a színekkel. S válasszunk végül bármilyen sminket, ne feledjük, az összhatást tovább tökéletesíthetjük egy szép, esetleg különleges műszempillával (9.), melyet akár otthon, magunknak is feltehetünk. De választhatunk tartós megoldást is, ahhoz viszont mindenképp vegyük igénybe profi szakember segítségét.

HBN-FÁ

 

Csalódások nélkül is lehet
Sokan csak jeles alkalmakon viselnek sminket, így különösen fontos, hogy olyat válasszanak, ami elkészülte után nem feszélyezi őket a kellemes szórakozásban. Ám még így is előfordulhat, hogy a kozmetikustól távozóban kényelmetlenül érzik magukat, mintha maszkot viselnének, a tükörből visszanéző arcot idegennek érzik, nem tetszik a korábban kiválasztott rúzs árnyalata, vagy viszket a szemük a festéktől. Néhány órára egy szilveszteri partitól ez igen kellemetlen lehet. 

Hogy mindezt elkerüljük, érdemes a mennyasszonyok trükkjéhez folyamodni, s a nagy este előtt próbasminket készíttetni. Így kiderülhet, hogy min kell változtatni ahhoz, hogy csalódások nélkül fesztelenül köszönthessük az új évet.

 

 .
SZUPERINFO.HU