Frissítve:

Semmi remény sincs arra, hogy megtalálják Erőss Zsoltot és Kiss Pétert

Nincs remény, hogy megtalálják Erőss Zsoltot és Kiss Pétert. Nincs remény, hogy megtalálják Erőss Zsoltot és Kiss Pétert.
Egyelőre nem keresik tovább a Kancsendzöngán eltűnt két magyar hegymászót, Erőss Zsoltot és Kiss Pétert – mondta el Vincze Szabolcs, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció szóvivője szerdán az MTI-nek.

hiba beküldése

„Nehéz kimondani, de szinte semmi remény nincs” arra, hogy a magyar hegymászók életben vannak – fogalmazott Vincze Szabolcs. Hozzátette: az szinte biztos, hogy Erőss Zsolt és Kiss Péter 7600 méter – a 4-es alaptábor – fölött, a szabadban töltötte az éjszakát, a mentésükre küldött serpák ugyanis sem a táborban, sem a környéken nem találták őket.

A szóvivő valószínűsítette, hogy a serpák – saját biztonságuk érdekében – elindulhattak lefelé, arra azonban kicsi az esély, hogy visszafelé találják meg a két magyar hegymászót.

Mint arról itt beszámoltunk Erőss Zsolt és Kiss Péter hétfőn jutott fel a Nepál és India határán álló 8586 méteres Kancsendzönga csúcsára.

©

Rossz napra ébredtünk!  – írja az expedícióról tudősító bejegyzésében Kollár Lajos. A tegnapi remények szertefoszlottak. A rádiókapcsolat megszűnt Zsolttal. Tegnap délután három óra óta nem válaszol a hívásra! Petiről tegnap reggel 8 óra óta nem tudok semmit. Zsolt szerint elindult lefelé előtte. De ez egyáltalán nem biztos!

A biztos az: Nincs rádió kapcsolat, a négyes tábor és környékének átvizsgálása után sincs nyomuk.

Még egy kísérletet tettünk a koreai kollégákkal együtt – akiknek 2 sherpájuk és 2 mászójuk még a 4-es táborban van – egy szervezett, környék és a táborok átvizsgálására ma. Semmi eredmény!

A „Magyarok a világ nyolcezresein” az alábbi közleményt fogalmazza meg:

A 2013-as Kancsendzönga (8586 m. Himalája, Nepál) Expedíció két csúcsmászója, Erőss Zsolt és Kiss Péter a csúcsról való ereszkedés közben 8000 méter körüli magasságban eltűnt!

FRISSÍTÉS!

Elképzelhetőnek tartja, de megerősíteni nem tudja a Kiss Péter hegymászó lezuhanásáról szóló hírt a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció szóvivője.

Vincze Szabolcs ezt szerdán délben mondta az MTI-nek annak kapcsán, hogy az index.hu az írta: egy spanyol expedíció meg nem erősített hírei szerint Erőss Zsolt kedden jelentette, hogy társa, Kiss Péter vélhetően lezuhant. Ez lehet a magyarázata, hogy az alaptáborból sokáig látcsövön követték Erőss útját, társát viszont nem látták.

FRISSÍTÉS!

Mécs Lászlónak, a Magyarok világ nyolcezresein expedíciós láncolat egyik alapítójának mai blogbejegyzése:

„Áldd meg, Uram, a hegymászóköteleket, a hegymászóbotokat, jégcsákányokat és egyéb felszereléseket, hogy mindazok , akik ezeket a magas hegyek borzalmas meredélyein, a jégárakon, az örök hóban és viharban használják, minden balesettől és veszélytől mentesek legyenek, s szerencsésen érjék el a hegy csúcsát. Engedd, hogy sértetlenül térhessenek vissza. Védd meg őket Szent Bernát által, akit Te az alpesi lakosság és a hegymászók védőszentjéül választottál. Oltalmazd, ó, Uram, ezen szolgáimat, és tedd lehetővé, hogy, ha a csúcsokra tartanak, a Mennyek magasságait is elérhessék .”

(XI. Pius Pápa – Templomi Fohász).
SZUPERINFO.HU
Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása