Sényő: a pihenőidőben is mozogtak

Sényő: a pihenőidőben is mozogtak
© Illusztráció: KM-archív
Sényő – A sényői csapatból hárman távoztak és ugyanennyien érkeztek.

Az NB III-as Sényő-Carnifex FC a várakozásokon felül teljesített ősszel, a tabella hatodik helyén telel. Az újonc együttes minimális változással a keretében kezdi meg a felkészülést a tavaszi idényre. A 16 bajnokin 12-szer kezdőként pályára lépő Marics Gábor családi okokra hivatkozva távozik a klubtól, Haburcsák Krisztián a megyei I. osztályú Ibránynál folytatja a pályafutását, és várhatóan Takács Ádám is alsóbb osztályú csapatnál futballozhat tavasszal.

Sűrűsödnek az edzések

– Jó kapcsolatban vagyunk az ibrányiakkal, akiknek télen nagyon nehéz erősíteniük, és mivel Krisztián kevesebb lehetőséget kapott nálunk, elengedtük őt – beszélt a játékosmozgásról Imrő László, a csapat egyik edzője. – Ádám tizenkilenc éves, egyelőre neki sem tudtunk elég lehetőséget biztosítani a harmad­osztályban. Nyáron mindkettejüket szívesen látjuk újra a klubnál.

Létszámban nem csökken a sényőiek kerete. Érkezik az ugyancsak NB III-as Gyöngyöstől Lizák Bence, Lakatos Bence Tarpáról, valamint visszatér Sényőre a másodosztályú Mosonmagyaróvártól távozó Kapacina Valer.

– A keret nyolcvan százaléka végig kispályázta a „pihenőidőt”, a múlt héten a Kelet-Magyarország-Eissmann Hungária Kupán is megjelentünk – folytatta a tréner. – Minden játékosnak adtunk ki házi feladatot, ez egy szinten tartó program volt, amit el kellett végezniük. Csütörtökön és pénteken meglátjuk, hogy ezt teljesítették-e, majd szombaton egymás közötti játékkal zárunk Örökösföldön. Egyébként Kemecsén töltjük az egész téli félkészülést, jövő héten már minden nap edzünk, szombatonként pedig többnyire idegenben edzőmeccseket játszunk. Mérkőzünk a Tarpával, a Hajdúböszörménnyel és a Kemecsével. Huszonegyedikétől két héten keresztül dupla edzéssel folytatjuk a munkát.

A Sényő az első tavaszi bajnokiját március 3-án, a Füzesgyarmat vendégeként játssza.

MK.
SZUPERINFO.HU