Sertést adományoztak Hódmezővásárhelyen a hajléktalanszállónak az ünnepekre

Sertést adományoztak Hódmezővásárhelyen a hajléktalanszállónak az ünnepekre
Egy jótékonysági felajánlásból származó hízót vágtak le az ünnepekre készülődve a Hajléktalanokat Ellátó Egyesített Szociális Intézmény lakói. Az eseményre a fenntartó képviseletében Kiss-Rigó László a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke is ellátogatott.

Évek óta hagyománynak számít Hódmezővásárhelyen, hogy Maczelka Tibor, helyi vállalkozó egy hízót ajánl fel a Hajléktalanokat Ellátó Egyesített Szociális Intézmény lakói részére, sőt még a sertés feldolgozásában is segítséget nyújt. Hajnal öt órakor kezdődött a munka, ahol a 70 ellátottal együtt közösen dolgozták fel a közel 200 kilós sertést.

 

– Fontosnak tartom az advent időszakát, hiszen a három lila gyertya kifejezi a bűnbánatot, a rózsaszín az örömöt. A készülődés meghatározó része az együtt munkálkodás, és bízom benne, hogy karácsony estére marad annyi ebből az élelmiszerből, amit együtt el tudunk fogyasztani, és örömteli estét tudunk az ellátottaknak biztosítani – mondta Ritz Judit a Bálint Sándor Egyházmegyei Szeretetszolgálat főigazgatója.

A hajléktalanszálló ünnepek előtti disznóvágására dr. Kószó Péter alpolgármester is ellátogatott.

 – A város azzal tudott hozzájárulni mindehhez, hogy jelentős mennyiségű ruhaneműt biztosított, és jelenlétünkkel kifejeztük szolidaritásunkat is, ami látjuk, nagyon fontos nekik – mondta dr. Kószó Péter alpolgármester.

 Az ünnepi ebéden részt vett Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke is.

 

hodmezovasarhely.hu.
SZUPERINFO.HU