Siegfried Keppler által meghirdetett verseny díjkiosztása

Siegfried Keppler által meghirdetett verseny díjkiosztása
A Németh László Gimnázium és Általános Iskola valamint az ulmi St. Hildegard Mädchenschule évek óta ápol testvériskolai kapcsolatokat, amelynek keretében minden tanévben kölcsönös iskolalátogatásokra kerül sor. Egy tavalyi látogatás alkalmával Siegfried Keppler ismét versenyt hirdetett “Ulm képen és szóban” címmel. A verseny eredményeit 2013. május 10-én hirdették ki a Németh László Gimnázium és Általános Iskola könyvtárában.

A díjátadón Árva László igazgató elmondta: Nagyon sokat köszönhet az iskola Keppler úrnak és a St. Hildegard Gimnáziumnak. A németországi látogatások nem csak a nyelvtanulás szempontjából fontosak, hanem azért is, mert egy más kultúrát, szokásokat is megismerhetnek a diákok. Az igazgató kiemelte: ez nekünk, magyaroknak különösen fontos, hiszen hosszú évekig bezárva éltünk Magyarország ezen részén, ezért zárkózottabbak vagyunk. Hangsúlyozta: ezen a zárkózottságon a jó nyelvtudás sokat változtathat. Árva László beszédében Siegfried Kepplert és feleségét Monica Kepplert is az iskola tiszteletbeli tanárává fogadta.

Az eredményhirdetés előtti beszédében Siegfried Keppler elmondta: a magyar diákok munkáit a St. Hildegard Gimnázium főigazgatója értékelte.

Keppler úr az eredményhirdetés során három elismerő oklevelet és három díjat adott át a magyar tanulóknak.

 

Tóth Tünde

 .
SZUPERINFO.HU