Sikeres vizsgát tettek a székkutasiak

Sikeres vizsgát tettek a székkutasiak
2013 januárjától kezdődően 100.000 magyar állampolgár számára nyílt lehetőség, hogy állami támogatással nyelvtanfolyamon vehessen részt. Az Új Széchenyi Terv (Támop 2.1.2. projekt) keretében a kormány személyenként 90.000 Ft értékben támogatja az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztését. A pályázat keretében 12 fő székkutasi tett sikeres angol vizsgát 2013. április 15-én.

A kezdő angol tanfolyam februárban indult a Gregus Máté Általános Iskolában a hódmezővásárhelyi Arany Angol Nyelviskola közreműködésével. A helyi lakosok regisztrációs díját Székkutas Község Önkormányzata átvállalta, így a képzés teljes egészében ingyenes volt a tanulni vágyók számára.

 

Az Arany Angol Nyelviskola folyamatosan pályázik a Székkutason történő oktatásra, így a közeljövőben ismét lehetővé válhat ingyenesen angol nyelvet tanulni.

 

Április 24-től ingyenes német nyelvű képzés kezdődik a településen, hétfő, szerda és pénteki napokon. A helyi lakosok regisztrációs díját Székkutas Község Önkormányzata szintén átvállalja.

 

(szekkutas.hu).
SZUPERINFO.HU