Sikert arattak a nagycsaládosok

Sikert arattak a nagycsaládosok
Családias hangulatú a sportnap, vagy sportos hangulatú családi nap? Mindkettőben része lehetett annak, aki ellátogatott a „Bölcső” Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete által a Vajdaságból, Adáról érkezett Nagycsaládosokkal és Vöröskeresztesekkel együtt szervezett sportnapjára.


A Makk Marci Nemzetközi Egészség- és Sportnapot a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatának segítségével szervezte meg a csongrádi nagycsaládos egyesület, mely idén ünnepelte 22. „születésnapját”. Az ingyenes rendezvényre nagyon sokan eljöttek, nem csak nagycsaládosok. A város nagyon büszke lehet rájuk, hiszen egy ilyen összefogott civil szervezetet ritkán látni. A Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskolában és annak udvarán egész nap nagy volt a nyüzsgés, rengeteg ember vonzottak a színes programok.

A tantermekben a kicsik kézműves foglalkozásokon, kalandparkban és arcfestésen vehettek részt, a Vöröskeresztesek tantermeiben pedig kipróbálhatták az újraélesztést, sebkezelést. A felnőttek szűréseken, állapotfelméréseken vehettek részt. A folyosó teljes hosszában kóstoltatásoknak adott helyt, biotermékek tömkelege árasztotta el az asztalokat. Voltak itt különféle savanyúságok, többféle bio csírák, sajtok, mézek. A folyosón zsákbamacskát és tombolát is árultak, melynek fődíja egy kerékpár volt.

A rendezvényt Szabóné Juhász Tímea Tünde, a „Bölcső” Nagycsaládosok Csongrádi Egyesületének elnök asszonya nyitotta meg, majd Krizsán Vilmos, a Vajdasági Családszervezetek Egyesületének elnöke beszéde következett.

Az egész napos programokat szinte felsorolni is képtelenség, a zumba- és fittnes bemutatók mellett Katus Attila mozgatott meg mindenkit, majd tánc- és hastáncbemutatót csodálhatott meg a közönség, és aki még bírta erővel, az a közös Nippon Zengo tornához csatlakozhatott.

Akit nem tántorított el a hideg, az megcsodálhatta Sinka Zsolt „Popey” erőművész bátorságát és erejét is. A csípős hideg ellenére közel 600-an nézték végig az erőművészt, amint 16 másodpercig tartott meg puszta kézzel egy több mint 300 LE-s autót. A látványos elemekben és izgalmakban gazdag drift autó bemutató után a Fivérek együttes koncertje zárta a hosszú, de élménydús napot.

„Sikeres volt az első Makk Marci Nemzetközi Egészség-és Sportnap rendezvényünk, hiszen a nap folyamán folyamatosan érkeztek és cserélődtek a vendégek.” – foglalta össze a nap tapasztalatait Szabóné Juhász Tímea, a Bölcső vezetője. „Remélem hagyományteremtő módon minden évben meg tudjuk majd rendezni ezt a napot.”

A 150 tagcsaládot összefogó Bölcső Nagycsaládosok Egyesülete tavasszal az új játszóterét is felavatja. A nagycsaládosok Bercsényi utcai Közösségi Házának udvarára a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola felajánlásának köszönhetően került egy komplett játszótér – tájékoztatta lapunkat az egyesület vezetője.

A rendezvényen készült fotókért kattintson ide..
SZUPERINFO.HU