2017.08.14 15:41; Frissítve: 2017.08.14 15:41


A véradók életet mentenek!

A véradók életet mentenek!
A siófoki járás területén sikeresen zajlik a nyári véradókampány, eddig szép számmal érkeztek az önkéntesek a Vöröskereszt helyi irodája által szervezett kitelepülésekre, de az országos vérellátás biztosításához augusztusban is minél több véradóra van szükség.
hiba beküldése

„Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is! Adj vért!” címmel indított véradókampányt a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. Az augusztus végéig tartó akció célja az, hogy a véradók megbecsülésével a nyaralások idején is ébren tartsák a véradói aktivitást. Az önkéntes résztvevők a segítségnyújtás mellett a véradáson kapott kódokkal értékes nyereményeket, vagy akár nyaralást is nyerhetnek. A Magyar Vöröskereszt Siófoki Területi Irodája is folyamatosan szervezi a véradásokat a siófoki járás 24 településén a Városi Kórház Vérellátó Osztályával együttműködve. A véradás térítésmentes, azaz a donorok nem kapnak fizetséget vérükért, bár a Vöröskereszt minden véradónak különböző ajándékokkal kedveskedik. A vérre folyamatosan szükség van, ezért fontos az ütemezett véradásszervezés. A véradások folyamatosan, éves terv szerint történnek a járás településein, illetve a nagyobb rendezvényeken, falunapokon. Az éves terv időbeosztásán év közben azonban sokszor kell módosítani, hiszen a szabadtéri rendezvényekre sok esetben sátorral vonulnak ki, és ezért ki vannak szolgáltatva az időjárás szeszélyeinek. A nyár folyamán a Ságvári falunapon például a felhőszakadás miatt nem lehetett megtartani a véradást, ezért a következő vásárnapon várták a szervezők és a helyi vöröskeresztes aktivisták a véradókat, akik szép számmal meg is jelentek. Sikeres véradás volt a siófoki ALDI áruház parkolójában is, ahol a légkondicionálással ellátott véradó kamion fogadta a donorokat. Itt a helyi Nők Együtt Egyesület tagjai toborozták eredményesen az önkénteseket. Csaknem 50 donor adott vért, és ebből 21 első véradó volt. Nyimben, a falunapon szintén meglepően nagy számban érkeztek a vérüket felajánló emberek, ami talán a helyi vöröskeresztes önkéntesek eredményes munkáját is jelezte. Kerekiben és Ádándon a nagy hőség ellenére elég szép számú véradó jelent meg.

A Vöröskereszt és a Vérellátó kiemelt jelentőséggel kezeli a Kiliti Gazdanapot, ahol nagyon jól sikerült véradásokat tartanak évek óta. Idén augusztus 12-én, szombaton 14.00 – 18.00 óra között várják a véradókat Kilitiben, a Kersák tanyán.

 

További véradások augusztusban:

08.15.(kedd) Balatonszemes Művelődési Ház, Szabadság u. 1. 15.00 – 18.00

08.20.(vasárnap) Siófok Hajóállomás 14.00 – 18.00

08.28.(hétfő) Szántód, Közösségi Ház 16.00 – 18.30

 

M.B.Siófok.
SZUPERINFO.HU
BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása