2017.08.7 14:08; Frissítve: 2017.08.7 14:08


Átadták a Kossuth kompot

Átadták a Kossuth kompot
Ünnepélyes szalagátvágással és pezsgős koccintással szimbolikusan a Balaton közepén avatták fel a felújított Kossuth Lajos kompot. A Balatoni Hajózási Zrt.

saját beruházás keretében újította fel a Kossuth Lajos kompot, melyet augusztus 3-án a Balaton közepén ünnepélyesen avattak fel.

– A felújított Kossuth komp, mind műszakilag, mind pedig látványában is megújult. A nehéz aszfaltburkolatot modern és könnyebb, ugyanakkor jóval időtállóbb anyagra cserélték. A felépítmény és a kormányállás teljesen megújult, korszerű mosdók kerültek kialakításra a fedélzeten. Az új komp már július második felétől szolgálja a kompközlekedést a tavon, a mai napon ünnepélyes keretek között avattuk fel – mondta el az átadón Kollár József a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A kompjáratokat a forgalom függvényében a menetrend felfüggesztésével sűrítik a forgalmas nyári időszakokban, ilyenkor a Bahart 4 komppal folyamatosan biztosítja az átkelést a Balatonon. A Bahart, mint a Balaton motorja elkötelezett abban, hogy szolgáltatásaival összekösse a Balaton parti településeket, és látogatókat vigyen a települési programokra hajóival, köztük a kompokkal is.

 

M.B.

hiba beküldéseSiófok.
SZUPERINFO.HU
BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása