Balatoni krimik

Kellei György Az elátkozott villa című balatoni kötődésű krimijét hozta el a siófoki BRTK Könyvtárba. Egy könyvbemutató keretében Köves József, a K.u.K. kiadó vezetője, valamint Riffer Jenő, nyugalmazott műszaki vezető beszélgetett a szerzővel április 21-én.

Kellei György író-újságíró regénye születéséről, balatoni kötődéséről mesélt a könyvtárban összegyűlt közönségnek a rendezvényen. Az elátkozott villa történetében Modini Károly, sikeres festőművész, feleségével visszaköltözik abba a Balaton-parti villába, ahol gyerekkorát töltötte. Idős pap barátja hiába figyelmeztette annak idején, hogy soha ne térjen vissza ifjúságának helyszínére, mert a boldog múlt visszahozhatatlan, és a visszatérés után valóban gyilkosságsorozatok követik egymást. A krimi szereplőit a szerző siófoki gyerekkori barátai, ismerősei ihlették. „A Mészöly Géza utca annak idején éden volt számunkra” – emlékszik vissza Kellei György a Siófokon töltött éveire. Az író, bár ma már Balatonfüreden él, siófoki látogatásai alkalmával sosem hagyja ki, hogy tegyen egy kört egykori otthona felé.

A balatoni történetek, valamint a tónál szerzett élmények ihlették Kellei György sok regényét. Ezek felidézése után, a könyvbemutató zárásaként Riffer Jenő jövőbeli terveiről kérdezte az írót, aki hamarosan a világirodalom leghíresebb detektívjeiről készül portrékötetet írni.

 

M.B.

 



Siófok.
SZUPERINFO.HU