2017.09.5 17:51; Frissítve: 2017.09.5 17:51


Balintelepítés Siófoknál

Balintelepítés Siófoknál
Látványos balintelepítés zajlott a siófoki Balaton parton az elmúlt héten. Augusztus 18-án 3600 darab kétnyaras balint telepített a Balatonba a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. a siófoki Aranypart keleti végénél.

– Az utóbbi években a Balatonon érezhetően csökkent a balin állománya, emiatt kezdtünk el foglalkozni mesterséges szaporításával és intenzív tógazdasági nevelésével. A Balatonon először tavaly végeztünk jelentős mennyiségű balintelepítést (akkor 2000 db-ot helyeztünk ki), idén sikerült növelnünk a kihelyezett mennyiséget, a jövőben pedig igyekszünk a technológia tökéletesítésével tovább emelni a számot – írja a GINOP pályázat keretében megvalósult balintelepítésről a Balatoni Halgazdálkodás.

A kecses alakú, áramvonalas testű balin jellemzően grafitszürke, ezüstszürke színű, testhossza elérheti a 70-80 centimétert is. Nappali ragadozó hal, de ennek ellenére nincsenek fogai, fő tápláléka az apró halak. A balin csapatokban él, ha a tófelszín közelében vadászik, kilátszik a hátúszó hegye a vízből.

 

M.B.

hiba beküldéseSiófok.
SZUPERINFO.HU
BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása