Belföldi turizmus trendek 2016-ban

Belföldi turizmus trendek 2016-ban
Kiemelkedő nyári szezon, erős szeptember, néhány napos és egyre több okostelefonos foglalás jellemezte a tavalyi belföldi turizmust.

A kiemelkedő nyári szezon és a megszokottnál erősebb szeptember egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy 2015-höz képest újabb rekordévvel zárjon a belföldi turizmus. A legnépszerűbb települések rangsorában tavaly is Budapest, Siófok és Hajdúszoboszló vitte a prímet, s már minden ötödik belföldi kikapcsolódást valamilyen mobil eszközről intézték a magyarok – írja elemzésében a Szallas.hu. A szálláskereső oldal adatai alapján tavaly a forgalom 10 százalék felett bővült 2015-höz képest. A 2016-os évben a nyári szezonban volt jelentős növekedés a vendégéjszakák számában, kiemelkedő volt még a szeptember és a karácsonyi időszak. Egyre keresettebbek lettek a hotelek, és a belföldi vendégek általában egy-két napra foglaltak szállást. A legnépszerűbb települések sorrendje tavaly sem változott, Budapest lett az első, ezt követte Siófok és Hajdúszoboszló. A szállásfoglalások közel kétharmada történt online, és jellemzően egyre többen foglalnak okostelefonról, tabletről.

– A kikapcsolódásra vágyók 2016-ban vagy nagyon előre gondolkodtak, vagy az utolsó pillanatra hagyták a szálláshelyek intézését, így az utolsó pillanatos és a 90 napos előfoglalások erősödtek a legjobban. A vendégek ezzel egyre nagyobb kihívás elé állították a szálláshelyeket, hiszen a jól tervezhető 30-40 napos foglalások részaránya csökkent – nyilatkozta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

 

M.B.Siófok.
SZUPERINFO.HU