Craniosacralis terápia, a gyengéd segítség!

Craniosacralis terápia, a gyengéd segítség!
Dr. Sutherland az 1930-40-es években alkotta meg a craniosacralis terápiát, amely a cerebrospinalis (agyi-gerincvelő) folyadék ritmikus pulzálásának felfedezésén nyugszik.

A craniosacralis kezelés hatást gyakorol a csont- és izomrendszerre, a szív- és érrendszerre, immunrendszerre, a különböző szervekre, idegrendszerre, kötőszövetekre és a test energiarendszerére is.
A kezelés általában 50 perces időtartamú és ruhában, halk zene mellett, masszázságyon háton fekve történik . A kezelés során és utána a páciens szinte azonnal érezheti a kezelés hatását, ami nagyon könnyed, nyugodt lelkiállapotban, illetve más konkrét mentális és fizikai érzetben is megnyilvánulhat: lüktetés, melegség érzése, stb.
A tapasztalatok szerint a kezelés jótékony hatásai a kezelés után hosszú távon is megmaradnak.
Általában 6-7, de súlyosabb, krónikus panaszok esetén természetesen több kezelésre is szükség lehet. A kezelés alatt legtöbben egy mélyen ellazult állapotba kerülnek, amelyhez könnyedség és nyugalom érzése társul. Mivel a kezelés nagyon gyengéd, ugyanakkor határozott és mélyreható mozdulatsorból áll, mindenki, akit valaha craniosacralis kezelésben részesítettek, könnyedségről, komfortérzetről és javuló általános közérzetről számol be a kezelés után is a konkrét panaszok enyhülésén, vagy megszűntén túl.
A kezelés fontos szerepet játszik a megelőzésben is. Csökkenti a felgyülemlett stresszt, segít leküzdeni annak romboló hatásait olyan körülmények biztosításával, amelyekben az idegrendszer pihenni és regenerálódni tud. Fokozza a betegségekkel szembeni ellenállóképességet, erősíti az immunrendszert és serkenti a szervezet öngyógyító folyamatait. Bárki számára, akinek az életében jelen van a stressz, hasznos a craniosacralis kezelés, amely segít egy mély nyugalmi állapot, a jó közérzet és a testi-lelki harmónia elérésében. Mindenki, aki részt vett már valaha craniosacralis kezelésen, arról számol be, hogy kevésbé fáradékony, jobban alszik és ritkábban betegszik meg, még hosszú idővel a kezelés után is.
Milyen esetekben segíthet?
Pl.: Fejfájás, álmatlanság, idegfájdalmak, nyakhátfájdalom, asztma, lázas állapotok, fertőzések, krónikus fáradtság, depresszió, emésztési zavarok, menstruációs problémák, viselkedésproblémák, tanulási nehézségek, bármilyen krónikus betegség vagy legyengült állapot utóhatásai esetén.Siófok.
SZUPERINFO.HU