2015.03.18 11:20; Frissítve: 2015.03.18 11:20


Egy diplomata történetei

Egy diplomata történetei
Nanovfszky György könyvbemutatójával indította el márciusi programjait a siófoki BRTK Könyvtár. Nanovfszky György a Magyar Köztársaság nyugalmazott nagykövete, közgazdász, politológus, címzetes főiskolai és egyetemi tanár.
hiba beküldése

Két cikluson keresztül elnöke volt a Magyarországi Eszperantó Szövetségnek, amelynek jelenleg tiszteletbeli elnöke. Pályafutását idegenvezetőként kezdte, indonéz, angol, francia, lengyel, orosz és eszperantó nyelveket tanult, de mindig is a diplomata pálya érdekelte. Az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciáján (UNCTAD) az afrikai programok igazgatója lett, többek között a World Trade Center Vienna, (Bécs) igazgatója és a WTC Budapest elnöke is volt. A Külügyminisztérium rendkívüli és meghatalmazott nagyköveteként dolgozott Oroszországban, Azerbajdzsánban, Örményországban, Grúziában, Türkmenisztánban és Üzbegisztánban, a Külügyminisztérium főosztályvezetője lett, majd rendkívüli és meghatalmazott nagykövetként képviselte hazánkat Szingapúrban. Mindemellett több főiskola és egyetem oktatója volt, számos cikket, könyvet és tanulmányt publikált magyarul és idegen nyelveken: nemzetközi szervezetek, külpolitika, külgazdaság, irodalom, nyelvészet, kommunikáció, vallástörténet, tolmácsolás-technika és finnugrisztika területén.

Nanovfszky György nagyköveti munkásságáról szóló Nano című könyvét hozta el hétfői könyvbemutatójára a siófoki könyvtár közönségének. A könyv címében szereplő Nano nem más, mint maga a szerző, aki, ahogy műve alcímében is szerepel, egy soknyelvű diplomata kalandjait meséli el olvasóinak. Nanovfszky György nagykövetként öt kontinenst beutazva képviselte a magyar államot fél évszázadon át. Könyvében bemutatja a diplomácia kulisszatitkait, különböző túsztárgyalások eseteit, vagy például a szingapúri nagykövetség megalapulásának történetét. A szerző siófoki könyvbemutatója zárásaként fogadta az érdeklődők kérdéseit, dedikálta könyvét az olvasóknak.

A siófoki BRTK Könyvtár tavaszi programsorozata március 12-én Hangodi László muzeológus-történész előadásával folytatódik.

 

Milei BarbaraTovábbi hírek a Sport kategóriából
Gólokkal édesíti meg az életét Lakatos László
Sényő - Csoki, vagyis Lakatos László az eddigi legeredményesebb szezonját produkálta, és bízik a jó folytatásban. tovább »
Ifjúsági tornát rendeznek
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Első alkalommal szervez téli teremtornát az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei [...] tovább »
Dakar 2018 – Dési bukott, s kiesett a versenyből
Budapest, Belén - Dési János nagyot bukott, vállát törte a 10. szakaszon, ezzel befejezte szereplését a [...] tovább »
DVTK Jegesmedvék: A Magyar Kupáról szól a hét
Miskolc - Az elődöntőben a piros-fehérek a zöld-­fehérekkel csapnak össze a Népkertben szerda este. tovább »
Beugró párosként közel a csodához
Nyíregyháza - A Sam Querrey elleni meccs előtt Fucsovics Márton legendák ellen léphetett pályára az Australian Openen. tovább »
Élő tv-sportközvetítések – Szerda, csütörtök
Budapest - A szerdai és csütörtöki élő sportközvetítések a hazai televíziókban. tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Fatum-Nyíregyháza – Itt az esély, élni kell vele!
Nyíregyháza - A Fatum a Vasas elleni kupapárharc első meccsén nagy lépést tehet a döntőbe jutás érdekében. tovább »


BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása