2017.11.6 14:50; Frissítve: 2017.11.6 14:50


Első őszi Sió-sárkánytúra

Első őszi Sió-sárkánytúra
Szinte a teljes Sió-csatornát végigevezték sárkányhajóval a Siófoki Kajak Kenu Sportegyesület azon bátor tagjai, akik részt vettek az első őszi Sió-sárkánytúrán.
hiba beküldése

A Siófoki Kajak Kenu Sportegyesület szeptember 30. és október 1.között szervezte meg az első Sió-sárkánytúrát, melynek során kilenc lelkes egyesületi tag két nap alatt közel 75 kilométert tett meg egy sárkányhajóval a Sión, Simontornyától egészen a Bogyiszló határában lévő Keselyűsi hajózási zsilipig. A csapatban felnőttek és gyerekek, férfiak és nők egyaránt részt vettek, a vállalkozó kedvű, gyakorlott evezősöket két autó is kísérte a szárazföldön.

– Szombaton reggel 6 órakor indultunk Siófokról autókkal Simontornyára, ahol vízre tettük a sárkányhajót. Az első nap 48,5 kilométeres távját néhány pihenővel, folyamatos evezés mellett 8-8,5 km/órás átlagsebességgel teljesítettük. A Siónak minimális sodrása volt ebben az időszakban, a Balatonból sem kapott utánpótlást, és csapadékos időszak sem volt jellemző. A szekszárdi részeken szinte állóvízben eveztünk, de egész könnyen vettük az akadályokat. Vasárnap 26 kilométert eveztünk, és délután 2 óra után szálltunk ki a sárkányhajóból a Bogyiszló határában lévő Keselyűsi hajózási zsilipnél. A Sió vize viszonylag mélyen van, amikor nincs vízleeresztés, sokat nem lehet kilátni a mederből, de így is nagyon szép vízi út, hiszen az előttünk és mögöttünk elterülő tájnak is megvan a maga szépsége. Szekszárd után gemenci szakasz 10-12 kilométerén azonban kiszélesedik a Sió, teljesen más a látvány, ezért az őszi időszakban érdemes volt több időt szánni erre a részre – mesélt a túráról Kardos László, a Siófoki Kajak Kenu Sportegyesület elnöke, aki hozzátette, a kalandos evezést több okból szervezték meg. A Sió-sárkánytúra fő célja volt, hogy az evezősök bebizonyítsák magunknak és másoknak is, hogy az őszi időszak is alkalmas erre a sportra, élvezetes, látványos teljesítménytúrát lehet szervezni az őszi hónapokban is. A másik célkitűzés, hogy az egyesület tagjainak változatosságot nyújtson, és azok is eljuthassanak a gemenci szakaszig, akiknek a sportegyesület hat szezonja alatt még nem sikerült.

A Siófoki Kajak Kenu Sportegyesület munkája a túra után is folytatódik, november 1-ig rendszeresek az edzések, és a közoktatási programban hetente 160 általános iskolás gyermek jár testnevelésóra, vagy szakkör keretén belül evezni. Siófokon a kajak-kenuoktatás nem áll le télen sem, november 1. után elindulnak a termi edzések.

 

M.B.További hírek a Siófok kategóriából
Gyermekek tanulják, hogyan ne pazarolják az élelmiszereket
Iskolásoknak indít programot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az élelmiszerpazarlás [...] tovább »
Hogyan válasszunk kerékpárt?
Tudjuk, hogy kerékpár és kerékpár között óriási különbségek lehetnek. Most nézzük, a sok-sok típus [...] tovább »
3 egyszerű tipp az egészséges irodai táplálkozáshoz
Reggeli kapkodás, napkezdő meeting, e-mailek, üzleti találkozó, újabb céges megbeszélés, rohanás… tovább »
Ahogy alszunk, úgy álmodunk
Érdekes állapot az alvás: másként jár az agy, másként működik a test, és még ha megérteni talán soha nem [...] tovább »
Kulka János remek formában van
Bár színpadi szerepeibe még nem tér vissza, a Vígszínház közönsége a színpadon köszönthette Kulka Jánost. tovább »
Húsvéti locsolás
Ennek a népszokásnak az eredete a víz megtisztító és megújító erejében gyökerezik. tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
„Pár játékosom azt hiszi, hogy függöny, pedig csak felmosó…”
Miskolc - A labdarúgó megyei I. osztályban a korábbról elhalasztott 17. fordulót pótolták be szerdán a csapatok. tovább »
“Háromszor is a kapusban rúgtuk a labdát”
Nagyhalász, Balkány - A Tiszántúli Takarék megyei I. osztály 21. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltak [...] tovább »
Kisvárda Master Good SE – Rosszkor, rossz helyen
Kisvárda - A Kisvárda itta meg annak a levét, hogy az Ér nagy bizonyítási vággyal lépett pályára. tovább »
Bevették a Viharsarkot a Loki lányai
Debrecen - Nagyszerű teljesítménnyel, magabiztos győzelmet aratott a Loki a keleti rangadón. tovább »
Hét és fél millió forint gyűlt össze Tőzsér kezdeményezésére
Debrecen - Csaknem hét és fél millió forint gyűlt össze annak a jótékonysági akciónak a keretében, amelyet [...] tovább »
Kisvárda Master Good – Sokat érő három pont Csákvárról
Kisvárda - A kisvárdaiak a játékrészek hajrájában voltak eredményesek a tavaszi eddigi legjobbja ellen. tovább »
Még több kategóriábol »

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása