Ez csak természetes!

A testi-lelki egészségről szól a siófoki BRTK Könyvtár februári ingyenes előadássorozata. Ez csak természetes! címmel ebben a hónapban négy különböző előadást tekinthetnek meg az érdeklődők a siófoki könyvtárban.

A szerda esti beszélgetések fő témája a test és lélek egészségének megőrzése, a különböző alternatív gyógyítási módszerek bemutatása. Első alkalommal február 3-án Procenko Oleg, alternatív masszázs- és mozgásterapeuta ismertette meg a közönséggel az Evminov-módszert. A gerincterápiával kapcsolatos módszer a csigolyákat összekötő mély hátizmok erősítésére fektet hangsúlyt. Alkalmas az ülőmunka, gerincferdülés, vagy más háti panaszok miatti mindennapos hát- és derékfájás kezelésére, műtétek utáni rehabilitációra, és a megelőzésre is. A módszer eszköze egy csomómentes fenyőfából készült erős, rugalmas pad, ami a talajhoz képest különböző dőlésszögekben állítható, ez az Evminov Profilaktor. A módszer titka a gerinc tehermentesítésében rejlik, amely a padon végzett különféle nyújtógyakorlatok által, a saját testsúly hatására történik, a törzs izmainak ellazulása, nyújtása, a csigolyaközti rések megnövekedése kíséretében. A finom gerincnyújtás csökkenti a porckorongon belüli nyomást és a hátfájdalmat. A gerinc egészsége, mozgékonysága és terhelhetősége elsősorban a csigolyaközti porckorongok állapotától függ. Az Evminov-módszer előnye, hogy az esetek többségében segít elkerülni a műtétet, egyszerű és biztos módszer a gyermekkori gerincferdülés megelőzésében és kezelésében, formálja az alakot, növeli a magasságot, az izomerőt és állóképességet, és hatékony rehabilitációs módszer a műtétek utáni időszakban.

A különleges mozgásterápiát követően jövő héten a mindennapi egészség megőrzésével ismerkedhetnek meg az érdeklődők a könyvtárban. Androvicsné Végh Anna parapszichológus: Az egészség titkai a mindennapok tükrében címmel tart előadást. Az programsorozat keretében februárban még Takács Kati kineziológus és Horányi Hajnalka természetgyógyász előadására várják az érdeklődőket.

M. B.Siófok.
SZUPERINFO.HU