2017.09.29 08:15; Frissítve: 2017.09.29 14:24


GaBio a táplálékallergiások minden problémájára!

GaBio a táplálékallergiások minden problémájára!
Szeptember elején megnyitottuk a siófoki GaBio reform élelmiszerüzletünket, kifejezetten az egészséges életmódot kedvelők, illetve az élelmiszerallergiával élők számára.
hiba beküldése

Sajnálatos módon az utóbbi évtizedekben megnövekedett a táplálékallergiások száma, nemcsak hazánkban, hanem a világ minden táján egyaránt. Ezzel kapcsolatban kérdeztük az üzlet tulajdonosát, Éva Gabriellát.

Úgy gondolom ez több különböző okra vezethető vissza. Mint például az adalékanyagokkal, hormonokkal, antibiotikumokkal teli, mesterséges színezékeket, ízfokozókat, tartósítószereket tartalmazó élelmiszerek nagy mennyiségű fogyasztása. De akár említhetnénk azt is, hogy miközben a világ elénk tárul és különböző országok gasztronómiai íz világával kísérletezünk, nem tulajdonítunk elég jelentőséget annak, hogy szervezetünk képtelen ilyen gyors mértékben alkalmazkodni az ismeretlen alapanyagokkal és feldolgozási eljárásaikkal. Az 1900-as évek elején nem volt ilyen számottevően magas az élelmiszerek tartósítószerrel való kezelése. Szezonális gyümölcsöket, ételeket fogyasztottak, ami megromlott azt kidobták. Nem diétáztak, és nem játszottak könnyelműen a testükkel és az anyagcseréjükkel.

Mit gondolsz számodra mik az egészséges életmód legalapvetőbb tényezői?

Az egészséges életmód szerves részét képezi a táplálkozás és a mozgás ezért kifejezetten fontos, hogy amit megeszünk az alacsony glikémiás indexű, lassan feszívódó szénhidrátokat tartalmazó, rostban gazdag élelmiszer legyen. Igyunk bőségesen tiszta vizet, ha tehetjük, kerüljük a fehércukrot, fehérlisztet stb., és természetesen mozogjunk rendszeresen.

Miért jött létre ez az üzlet?

Célunk az, hogy széles skálán mozgó tápanyagban gazdag, változatos árukészlettel, alapanyagokkal, tanácsokkal, illetve facebook (gabio@gabioreform) oldalunkon megtalálható receptekkel segítsük a táplálék allergiában szenvedők, sportolók és az egészséges életmódot preferálók reform táplálkozását.

Többnyire milyen jellegű termékek találhatóak nálatok?

Üzletünkben megtalálhatóak gluténmentes, paleo, tejmentes, tojásmentes, kukoricamentes, diabetikus, bio élelmiszerek és alapanyagok. Mivel a táplálkozás befolyásolja testünk összes sejtjét. Egészségünk a táplálkozásunktól, étrendünktől is nagymértékben függ, ezért árukészletünk kizárólag egészséges élelmiszerekből áll. Ezen kívül magas minőségű kávéinkat a világ minden tájáról importáljuk, a kávébabok közt Costa Rica-i, etióp, szicíliai, kínai, brazil, kolumbiai, olasz kávék mellett olyan különleges ízesítésű kávékülönlegességek is megtalálhatóak, mint például a narancsos csokoládés, az áfonyakrémes, a tonkababos vagy a kókuszos. Frissen készített kávéinkat helyben fogyasztásra és elvitelre is ajánljuk, de kóstolás után kávébab csomagjaink közül is válogathatnak a kedves vásárlók. Érdemes kipróbálni kézzel szüretelt, egyenként selyem filterbe csomagolt teakülönlegességeinket is.

 

Infobox:

GaBio

Siófok, Fő tér 9.

Víztorony üzletház

www.facebook.com/gabioreformSiófok.
SZUPERINFO.HU
BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása