Gombafogyasztással a D-vitamin hiány ellen

Akt.:
Gombafogyasztással a D-vitamin hiány ellen
Ezt a vitamint szinte kizárólag csak mesterséges módon lehet pótolni.

Hazánkban a legtöbb ember D-vitamin szintje alacsony, de a gombafogyasztás segít a D-vitamin bevitelben. Az éves 1-1,5 kg-os személyenkénti gombafogyasztás duplája lenne az ideális, amihez a hazai csiperke- és laskagomba-termesztés kiváló alapul szolgál. A D-vitamin pótlásának fontosságára hívja fel a figyelmet a Házi Gyermekorvosok Egyesülete, kiemelve, hogy ezt a vitamint szinte kizárólag csak mesterséges módon lehet pótolni. A természetes D-vitamin források közül a gomba az egyik legkiválóbb, fogyasztásának fokozásával jelentősen növelhető a szervezet D-vitamin szintje. A D-vitamin elsősorban az immunrendszernek, a cukorháztartásnak, valamint az idegrendszer működésének és fejlődésének egyik alapvetően szükséges anyaga.
(forrás: sokszinvilag.hu)



Siófok.
SZUPERINFO.HU