III. Tökös futás

Akt.:
III. Tökös futás
Több százan futották végig a siófoki Balatuning Egyesület által szervezett III. Tökös futás 2,5 kilométeres távját. A Nyitott Balaton programsorozat záróeseményeként, október 15-én szervezte meg a III.Tökös futást a Balatuning Egyesület, amely a rendezvényen ünnepelte megalakulásának harmadik évfordulóját.

– Immár három éve, hogy futás iránt érdeklődők összegyűltünk és megalapítottuk az egyesületünket. Ez idő alatt is rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, sokan emiatt kezdtek el futni, vagy vágtak bele újra a futásba, ebből is látjuk, hogy érdemes folytatni az önkéntes munkánkat – mondta el Molnár Éva, az egyesület vezetője.

A születésnapi Tökös futás 2,5 kilométeres távját 200-an teljesítették futva, kerékpározva, vagy akár sétálva, és a résztvevők közül a közelgő Halloween miatt sokan jelmezbe bújtak. A Fő téren a befutókat a korábbi évektől eltérően idén tésztapartira is invitálták a szervezők, akik állandó segítőikkel, a Nők Együtt Egyesülettel és a Helyi Érték Egyesülettel közösen tökös tésztát osztottak ki, és felszelték a Balatuning születésnapi tortáit. A résztvevők a tombolasorsoláson a támogatók által felajánlott díjakat nyertek.

Az esemény kapcsolódott a Magyar Honvédség által elindított Centenáriumi Emlékfutás a hősökért elnevezésű rendezvényéhez.

– A Tökös futás résztvevői is csatlakoztak a futók fogadásához, és olyan nagy megtiszteltetésben volt részünk, hogy a katonák, köztük egy siófoki futó, Pintér Norbert, végigfutották a futásunk távját is. Siófokon egyedülálló fogadtatásban lehetett részük, a 200 nevező és még közel ennyi kísérő várta az Ismerős Arcok Nélküled című számára befutó katonákat – mesélt a mindenki számára maradandó élményről Molnár Éva.

 

M.B.Siófok.
SZUPERINFO.HU