Inkább sportcsarnok

Inkább sportcsarnok
  Mégsem  320 fok kulturális és tudományos központ lesz a siófoki kenyérgyárból.  A 4-6 milliárd forintos kenyérgyári beruházás nem került be a kiemelten támogatandó állami projektek közé.

A siófoki képviselő-testület friss döntése nyomán a hajdani kenyérgyárat kiveszik a helyi védelem alól, s az elbontását követően sportcsarnokot építhet oda a helyi kézilabdaklub.

Munkacsarnok, utánpótlás kézilabda-akadémia, sportcsarnok – így volna teljes a komplexum, s a kézilabdaklub természetesen az egész tömböt egy helyütt, egymás közelében szeretné látni. A munkacsarnok már épül a sportcentrum területén, az ezer néző befogadására tervezett sportcsarnok csak sikeres pályázat esetén épülhet meg vele átellenben, a volt kenyérgyár helyén.

.

Balázs Árpád polgármester szerint ahogyan a sportcentrumot, úgy a kenyérgyár-ingatlant is díjtalanul adnák át a kézilabdaklubnak, mely piaci bérleti díjat fizetne a városnak. A sportból azonban nem kíván kivenni pénzt az önkormányzat – hangsúlyozta a polgármester –, így várhatóan az ebből befolyó pénzt a kézilabda sportág támogatására költenék, természetesen nem a profi csapatra, hanem a fiatalokra. A tervezés előkészületei folynak jelenleg, így arra is korai volna válaszolni, hogy például miképpen változik majd a közlekedés, ha megépül a sportcsarnok és hozzá a kellő számú parkoló.

A kézilabdaklub úgy tervezi: a sportcentrum öltözőinek felújítása és a munkacsarnok elkészültét követően a második ütemben építi meg a harminc férőhelyes kollégiumot öt apartmannal, a harmadikban pedig a sportcsarnokot. Siófok.
SZUPERINFO.HU