2017.01.30 10:23; Frissítve: 2017.01.30 10:23


Minősített Közművelődési Intézmény címet nyert a KIKK

Minősített Közművelődési Intézmény címet nyert a KIKK
A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ hat közművelődési intézménnyel közösen vehette át az Emberi Erőforrások Minisztériumának Minősített Közművelődési Intézmény 2016 Címét.
hiba beküldése

A kitüntetést a Magyar Kultúra Napján, január 22-én vehette át a fővárosban a KIKK igazgatója, Gyulainé Isó Edina, akit az átadóra elkísért Takács Sándor, a KIKK nyugalmazott igazgatója. A siófoki művelődési ház a Nemzeti Művelődési Intézet pályázatán nyerte el a Minősített Közművelődési Intézmény 2016 Címet, melyet három éven át viselhet. A rangos elismerést a Dunántúlról egyedül a siófoki intézmény érdemelte ki, és a cím megtartásához további lelkes és összetartó csapatmunkára lesz szükség. A kulturális központ szakmai munkájának legmagasabb elismerése komoly kihívást és elkötelezettséget jelent mind a vezetőség, mind a központ munkatársai számára.

– Büszkeséggel és kellő felelősséggel tölt el bennünket a tudat, hogy az út, mely előtt állunk kihívásokkal, sikerekkel és rengeteg tanulással bővelkedő nemes küldetés lesz. Ráléptünk egy rögös és nehéz útra, hiszen igazi kihívás, hogy ezt a címet meg is kell tartani, ehhez pedig szemléletváltásra volt szükség. Egy közösségben, csapatban dolgozunk, szívünket, lelkünket is beleadjuk mindennapi feladatainkba. A jelenlegi csapattal bele mertem vágni a pályázatba, mert véleményem szerint abszolút alkalmas a művelődési ház csapata arra, hogy ezt a címet megtartsa és továbbvigye, a minősítés jegyében gondolkodjon. Kollégáink fiatalok, rugalmasak, egymás társai vagyunk, fontos számunkra az összhang és az újítás. Nagyon sokrétű a közművelődés, és ezeket a rétegeket kell megtalálnunk, ettől lesz színes az életünk. Tavaly is rengeteg újítás született már, és az idei évben még többre törekszünk. Szakmai célunk a permanens (egy életen át tartó) nevelés, ami azt jelenti, hogy csecsemőkortól idős korig minden korosztály számára kínálunk program lehetőségeket – mondta el Gyulainé Isó Edina igazgató.

A KIKK közművelődési sorozatai közül az Együtt a család sorozat és a filmklub a családokat szólítja meg, a Kulturkuckó a gyerekeknek, fiataloknak, a Z generáció sorozat a középiskolás korosztálynak szól. A fiataloknak, középkorúaknak kellemes kikapcsolódást nyújt a táncház, a Zenélő Templomok komolyzenei koncertek, a Kávéházi Zenés Esték, és a Balatoni Népfőiskola előadásai. Az idősebbeknek kiváló programlehetőség a Bölcsek Iskolája.

 

M.B.További hírek a Siófok kategóriából
Magnéziummal a szemhéjrángás ellen
A számítógépes munka, a sok tévézés, a stressz és a huzat – csak néhány oka a szemhéjrángásnak. tovább »
Vajon jól használjuk a szemkörnyék ápolónkat?
A szemkörnyék az egyik legérzékenyebb része arcunknak. tovább »
Sétára fel!
Égeti a kalóriákat A mindennapi séta fogyókúránk nagy segítője lehet – minél gyorsabban gyalogolunk, annál [...] tovább »
Gombafogyasztással a D-vitamin hiány ellen
Ezt a vitamint szinte kizárólag csak mesterséges módon lehet pótolni. tovább »
Így lehet a kert a tökéletes kikapcsolódás színtere
Egy jól megtervezett kert sok lényeges elemből áll. tovább »
Különleges térelválasztók, melyek igazán egyedi hangulatot adnak kertünknek
Ismét itt a napsütés, a csivitelő madárkórusok, és valljuk meg, hogy ilyenkor már nincs kellemesebb, mint a [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Videó: Nem mindennapi kezdőrúgás a DVTK meccsén
Miskolc - A diósgyőri szurkoló az 50. születésnapjára kapta ajándékként a DVTK - Paks mérkőzés [...] tovább »
Kajak-kenu vk – Eredmények
Szeged - A Szegeden zajló kajak-kenu világkupa vasárnapi 200 és 500 méteres döntőinek eredményei. tovább »
Kajak-kenu vk – Újabb kilenc magyar érem, közte egy arany
Szeged - A magyar versenyzők kilenc érmet, egy aranyat, három ezüstöt és öt bronzot szereztek vasárnap a [...] tovább »
Szinkronúszó vk – Orosz győzelem vasárnap délelőtt
Budapest - Az oroszok új tehetsége, Varvara Szubbotina az egész verseny eddigi legmagasabb, 95 feletti pontszámával [...] tovább »
MKC: Skaliczki neve is szóba került
Mezőkövesd - Nagy munka vár a Mezőkövesdi KC élvonalbeli férfi kézilabdacsapatának vezérkarára. tovább »
Kajak-kenu vk – Mind a négy magyar kajaknégyes döntős
Szeged - Mind a négy magyar kajaknégyes bejutott a döntőbe 500 méteren a Szegeden zajló kajak-kenu [...] tovább »
Még több kategóriábol »

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása