Minősített Közművelődési Intézmény címet nyert a KIKK

Minősített Közművelődési Intézmény címet nyert a KIKK
A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ hat közművelődési intézménnyel közösen vehette át az Emberi Erőforrások Minisztériumának Minősített Közművelődési Intézmény 2016 Címét.

A kitüntetést a Magyar Kultúra Napján, január 22-én vehette át a fővárosban a KIKK igazgatója, Gyulainé Isó Edina, akit az átadóra elkísért Takács Sándor, a KIKK nyugalmazott igazgatója. A siófoki művelődési ház a Nemzeti Művelődési Intézet pályázatán nyerte el a Minősített Közművelődési Intézmény 2016 Címet, melyet három éven át viselhet. A rangos elismerést a Dunántúlról egyedül a siófoki intézmény érdemelte ki, és a cím megtartásához további lelkes és összetartó csapatmunkára lesz szükség. A kulturális központ szakmai munkájának legmagasabb elismerése komoly kihívást és elkötelezettséget jelent mind a vezetőség, mind a központ munkatársai számára.

– Büszkeséggel és kellő felelősséggel tölt el bennünket a tudat, hogy az út, mely előtt állunk kihívásokkal, sikerekkel és rengeteg tanulással bővelkedő nemes küldetés lesz. Ráléptünk egy rögös és nehéz útra, hiszen igazi kihívás, hogy ezt a címet meg is kell tartani, ehhez pedig szemléletváltásra volt szükség. Egy közösségben, csapatban dolgozunk, szívünket, lelkünket is beleadjuk mindennapi feladatainkba. A jelenlegi csapattal bele mertem vágni a pályázatba, mert véleményem szerint abszolút alkalmas a művelődési ház csapata arra, hogy ezt a címet megtartsa és továbbvigye, a minősítés jegyében gondolkodjon. Kollégáink fiatalok, rugalmasak, egymás társai vagyunk, fontos számunkra az összhang és az újítás. Nagyon sokrétű a közművelődés, és ezeket a rétegeket kell megtalálnunk, ettől lesz színes az életünk. Tavaly is rengeteg újítás született már, és az idei évben még többre törekszünk. Szakmai célunk a permanens (egy életen át tartó) nevelés, ami azt jelenti, hogy csecsemőkortól idős korig minden korosztály számára kínálunk program lehetőségeket – mondta el Gyulainé Isó Edina igazgató.

A KIKK közművelődési sorozatai közül az Együtt a család sorozat és a filmklub a családokat szólítja meg, a Kulturkuckó a gyerekeknek, fiataloknak, a Z generáció sorozat a középiskolás korosztálynak szól. A fiataloknak, középkorúaknak kellemes kikapcsolódást nyújt a táncház, a Zenélő Templomok komolyzenei koncertek, a Kávéházi Zenés Esték, és a Balatoni Népfőiskola előadásai. Az idősebbeknek kiváló programlehetőség a Bölcsek Iskolája.

 

M.B.Siófok.
SZUPERINFO.HU