Nyári tárlatok Siófokon

Nyári tárlatok Siófokon
A nyár folyamán fotókiállítások és festménykiállítások egyaránt várják a művészetek iránt fogékony siófoki lakosokat és vendégeket a városban.

A Kálmán Imre Kulturális Központban három különböző témájú kiállítás nyílt, melyek szinte egész nyáron át látogathatóak.

A KIKK galériáján augusztus közepéig tekinthető meg a Siófok-térségi Helyi Érték Egyesület által szervezett Balaton Szalon. A kiállításon több mint 30, a Balaton régióban élő és alkotó festőművész mutatkozik be egy helyen. A siófoki (HÉ!) Helyi Érték Egyesület azért vállalkozott az alkotók és alkotásaik összegyűjtésére, hogy a nyári idegenforgalmi szezonban azok is találjanak látnivalót Siófokon, akik értékes kikapcsolódásra vágynak. Emellett céljuk volt, hogy a tókörnyéki festők és grafikusok műveit végre egy helyen láthassák a látogatók.

Az előcsarnokban a Szlovákiából érkezett Szoptatni trendi kiállítás fotói láthatóak. A nemzetközi kampány második magyarországi állomásaként Siófokon nyílt meg a tárlat, melynek meghitt, belsőséges hangulatú képei, és információs táblái a szoptatás valódi küldetését közvetítik. A kiállítás egészen augusztus végéig látogatható.

Szintén az előcsarnokban nyílt meg A szegények szolgálatában című kiállítás a Ferences Szegénygondozó Nővérek Közössége megalakulásának 90. évfordulója alkalmából. A fotókból, ismertetőkből, tárgyi emlékekből, relikviákból, kitüntetésekből álló tárlat a ferences nővérek életét, mindennapjait mutatja be az érdeklődőknek, és augusztus 28-ig látogatható.

 

M.B.Siófok.
SZUPERINFO.HU