2017.09.25 08:00; Frissítve: 2017.09.26 16:09


Nyárzáró sajtótájékoztató Siófokon

Nyárzáró sajtótájékoztató Siófokon
Siófokon az év első 7 hónapjában 3,2 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma, és a nyári hónapokban 28,8 százalékkal nőtt a fizetős strandok bevétele. Pintér Tamással, a várost üzemeltető Balaton-parti Kft.
hiba beküldése

ügyvezetőjével és Schőn Péterrel, a Petőfi sétány és a Nagystrand területének biztonsági vezetőjével tartott közös nyárértékelő sajtótájékoztatót szeptember 7-én Siófok polgármestere, Dr. Lengyel Róbert. A sajtóeseményen a polgármester elmondta, sikerült jó nyarat zárnia Siófoknak, amely eredményhez a város is hozzájárult támogatásaival, fejlesztéseivel, intézkedéseivel. „Siófok sportos város lett” – jelentette ki, felidézve, hogy a színes kulturális programkínálat mellett komoly országos és nemzetközi sportesemények színtere volt a település. A polgármester arról is beszámolt, hogy 2015-ben 4 százalékkal, 2016-ban 7,5 százalékkal nőtt a város vendégéjszakáinak száma a korábbi évekhez képest. Tavaly egész évben több mint egy millió, összesen 1 116 273 regisztrált vendégéjszakát töltöttek el a település kereskedelmi és magánszálláshelyein a vendégek. Idén a vendégéjszakák számában az év első hét hónapjában további 3,2 százalékos emelkedést regisztráltak.

A biztonsági intézkedéseknek köszönhetően csökkent a regisztrált bűncselekmények száma. „A még nem hiteles előzetes adatok elemzése alapján látható, hogy jelentősen csökkent a Siófok városában regisztrált bűncselekmények száma, továbbá a köznyugalmat és közrendet sértő, jelentős közérdeklődésre számot tartó bűncselekmény sem történt a városban.” – idézte a Somogy megyei rendőr-főkapitány tájékoztatását Dr. Lengyel Róbert.

Pintér Tamás, a várost üzemeltető Balaton-parti Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy a város fizetős strandjainak bevétele rekord arányban nőtt, 28,8 százalékkal emelkedett a legjobb évhez viszonyítva. A siker a kedvező időjárás és több vendég mellett a karszalagok bevezetésének, strandjárőröknek, online jegyvásárlásnak és a Szépkártya elfogadó hellyé válásnak is köszönhető. Az ügyvezető elmondta, hogy mintegy 10 millió forint értékben fejlesztették a kamerarendszert a közterületeken, továbbá több szabad-strandi játszótér épült vagy újult meg és fizetős strandokon is várható még játszótér felújítás az év végéig. A Kálmán Imre Szabadtéri Színpad Balaton-parti Kft. üzemeltetésében idén kulturális értéket kapott. Az első év után az üzemeltető egyik célkitűzése a jövő nyári évadra, hogy még sikeresebb, neves darabokat hozzon a siófoki színpadra.

Schőn Péter, a Petőfi sétány és a Nagystrand területének biztonsági vezetője úgy összegezte a tapasztalatokat, hogy jó nyarat zártak, a biztonsági szolgálat kiemelten jó munkát végzett. A város segítsége, támogatása meghozta gyümölcsét, hiszen korábban a buliturizmus fellegvárának számító szórakozó övezet biztonságosabb lett, egyre több család korzózott a késő esti órákban is. Mint kifejtette, az új biztonsági rendszer tavalyi, kezdő évének tapasztalatira alapozva dolgozták ki az idei koncepciót, szorosan együttműködve a rendőrséggel és a városőrséggel. A szórakozó övezetben a napi 24 órás biztonsági szolgálat 650 esetben intézkedett, amelyek többségében nem volt szükség hatóság beavatkozására. Az egészségügyi szolgálat több mint 50 esetben biztosított helyszíni ellátást, és tucatnyi esetben kért külső segítséget a mentőszolgálattól. Több mint 160 ügy kapcsán kellett megkeresni elveszett tárgyakat, vagy az elvesztett és leadott tárgyak tulajdonosait. A kiépített, több mint 50 kamerából álló biztonsági rendszer már nagyjából lefedi a teljes területet.

Dr. Lengyel Róbert kiemelte, Siófok nemcsak nyáron, hanem ősszel és télen is számos programmal várja vendégeit, főleg hétvégenként. Kiállítások, táncházak, egészségnap és családi programsorozatok mellett olyan kiemelt események lesznek, mint az őszi Halfesztivál, a Kálmán Imre Emléknapok, a téli Adventi Aranycsengő Vásár, vagy a BUÉK Siófok szilveszteri mulatság.

 

M.B.Siófok.
SZUPERINFO.HU
BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása