2017.09.25 08:00; Frissítve: 2017.09.26 16:09


Nyárzáró sajtótájékoztató Siófokon

Nyárzáró sajtótájékoztató Siófokon
Siófokon az év első 7 hónapjában 3,2 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma, és a nyári hónapokban 28,8 százalékkal nőtt a fizetős strandok bevétele. Pintér Tamással, a várost üzemeltető Balaton-parti Kft.
hiba beküldése

ügyvezetőjével és Schőn Péterrel, a Petőfi sétány és a Nagystrand területének biztonsági vezetőjével tartott közös nyárértékelő sajtótájékoztatót szeptember 7-én Siófok polgármestere, Dr. Lengyel Róbert. A sajtóeseményen a polgármester elmondta, sikerült jó nyarat zárnia Siófoknak, amely eredményhez a város is hozzájárult támogatásaival, fejlesztéseivel, intézkedéseivel. „Siófok sportos város lett” – jelentette ki, felidézve, hogy a színes kulturális programkínálat mellett komoly országos és nemzetközi sportesemények színtere volt a település. A polgármester arról is beszámolt, hogy 2015-ben 4 százalékkal, 2016-ban 7,5 százalékkal nőtt a város vendégéjszakáinak száma a korábbi évekhez képest. Tavaly egész évben több mint egy millió, összesen 1 116 273 regisztrált vendégéjszakát töltöttek el a település kereskedelmi és magánszálláshelyein a vendégek. Idén a vendégéjszakák számában az év első hét hónapjában további 3,2 százalékos emelkedést regisztráltak.

A biztonsági intézkedéseknek köszönhetően csökkent a regisztrált bűncselekmények száma. „A még nem hiteles előzetes adatok elemzése alapján látható, hogy jelentősen csökkent a Siófok városában regisztrált bűncselekmények száma, továbbá a köznyugalmat és közrendet sértő, jelentős közérdeklődésre számot tartó bűncselekmény sem történt a városban.” – idézte a Somogy megyei rendőr-főkapitány tájékoztatását Dr. Lengyel Róbert.

Pintér Tamás, a várost üzemeltető Balaton-parti Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy a város fizetős strandjainak bevétele rekord arányban nőtt, 28,8 százalékkal emelkedett a legjobb évhez viszonyítva. A siker a kedvező időjárás és több vendég mellett a karszalagok bevezetésének, strandjárőröknek, online jegyvásárlásnak és a Szépkártya elfogadó hellyé válásnak is köszönhető. Az ügyvezető elmondta, hogy mintegy 10 millió forint értékben fejlesztették a kamerarendszert a közterületeken, továbbá több szabad-strandi játszótér épült vagy újult meg és fizetős strandokon is várható még játszótér felújítás az év végéig. A Kálmán Imre Szabadtéri Színpad Balaton-parti Kft. üzemeltetésében idén kulturális értéket kapott. Az első év után az üzemeltető egyik célkitűzése a jövő nyári évadra, hogy még sikeresebb, neves darabokat hozzon a siófoki színpadra.

Schőn Péter, a Petőfi sétány és a Nagystrand területének biztonsági vezetője úgy összegezte a tapasztalatokat, hogy jó nyarat zártak, a biztonsági szolgálat kiemelten jó munkát végzett. A város segítsége, támogatása meghozta gyümölcsét, hiszen korábban a buliturizmus fellegvárának számító szórakozó övezet biztonságosabb lett, egyre több család korzózott a késő esti órákban is. Mint kifejtette, az új biztonsági rendszer tavalyi, kezdő évének tapasztalatira alapozva dolgozták ki az idei koncepciót, szorosan együttműködve a rendőrséggel és a városőrséggel. A szórakozó övezetben a napi 24 órás biztonsági szolgálat 650 esetben intézkedett, amelyek többségében nem volt szükség hatóság beavatkozására. Az egészségügyi szolgálat több mint 50 esetben biztosított helyszíni ellátást, és tucatnyi esetben kért külső segítséget a mentőszolgálattól. Több mint 160 ügy kapcsán kellett megkeresni elveszett tárgyakat, vagy az elvesztett és leadott tárgyak tulajdonosait. A kiépített, több mint 50 kamerából álló biztonsági rendszer már nagyjából lefedi a teljes területet.

Dr. Lengyel Róbert kiemelte, Siófok nemcsak nyáron, hanem ősszel és télen is számos programmal várja vendégeit, főleg hétvégenként. Kiállítások, táncházak, egészségnap és családi programsorozatok mellett olyan kiemelt események lesznek, mint az őszi Halfesztivál, a Kálmán Imre Emléknapok, a téli Adventi Aranycsengő Vásár, vagy a BUÉK Siófok szilveszteri mulatság.

 

M.B.További hírek a Siófok kategóriából
Célba értek a Cipősdobozok
Összesen 218 ajándékot osztott ki a helyi rászoruló gyermekek számára a Siófoki Baptista Gyülekezet a [...] tovább »
Tavaly is több tonna különböző fajta hal került a Balatonba
A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. közleménye szerint a tavalyi évben március eleje és november vége [...] tovább »
BÚÉK Siófok Szilveszteri party
Az év utolsó napján egy fergeteges Szilveszteri partyval búcsúztatta az óévet Siófok. December 31-én a [...] tovább »
Ajándékok a Mikulásgyárnak
A Siófoki Mikulás Gyerekhajó indulása előtt tucatnyi ajándékot adott át a BAHART a Mikulásgyárnak. A [...] tovább »
Szakmai rendezvények a Krúdyban
Októberben a Krúdy napoknak és az I. Balatoni Gasztronómiai Versenynek, novemberben az iskolai nyílt napoknak [...] tovább »
Év végi céges és családi rendezvények a Szent Kristóf Pincészet és Rendezvényközpontban
Gondoljon már most a helyfoglalásra, és lepje meg családját vagy munkatársait egy felejthetetlen ünnepi [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Kiéheztek a sikerre a csengeriek
Csenger - Az Újpest elleni hazai meccsen reális esély ígérkezik a győzelemre. tovább »
Egymás közötti meccset vívtak a DVSC focistái
Debrecen - A DVSC túl van a téli felkészülés első hetén, amelyet egymás közti játékkal zárt szombat [...] tovább »
Australian Open – Fucsovics hétfőn 4 óra körül kezd Federerrel
Melbourne/Budapest - Fucsovics Márton hétfőn reggel 4 óra körül kezd a 19-szeres Grand Slam-bajnok Roger [...] tovább »
Premier League – Elköszöntek a Watford vezetőedzőjétől
London - A gyenge eredmények miatt menesztették Marco Silvát, az angol labdarúgó Premier League 10. helyén álló [...] tovább »
Női vízilabda Euroliga – Az UVSE nyerte a magyar csapatok tét nélküli csatáját
Budapest - A honfitárs BVSC legyőzésével az UVSE veretlenül lett csoportelső selejtezőcsoportjában a női [...] tovább »
Magyar labdarúgó-válogatott – Kazahsztán ellen mutatkozik be Leekens
Budapest - A magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Georges Leekens március 23-án hazai pályán [...] tovább »
Még több kategóriábol »

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása