Parlagfűmentesítési akció

Egy nagy konténert töltöttek meg parlagfűvel azok az önkéntesek, akik részt vettek a Nők a Balatonért Egyesület siófoki csoportjának parlagfűmentesítési akciójában.

Július 28-án a siófoki Lidl áruház parkolójában ismét sikeres akciót szervezett Nők a Balatonért Egyesület siófoki csoportja. A NABE hét éve minden nyáron parlagfűmentesítési akciót hirdet az ÁNTSZ-el közösen, hogy felhívják a figyelmet a sokaknak allergiás tüneteket okozó növény káros hatásaira. Az ÁNTSZ kimutatása szerint jelenleg 130 ezer magyarországi lakos szenved parlagfű allergiától, és ez a szám 10 évenként megduplázódik.

Deveczné Orosz Márta, a NABE siófoki csoportjának vezetője kihangsúlyozta, hogy az idei gyűjtésen fiatalok is részt vettek, ami azért különösen fontos, mert már több generáció is figyelmet fordít a problémára. A júliusi akció során bárki leadhatta az általa összegyűjtött parlagfüvet, az érdeklődőket az egyesület hölgytagjai ásványvízzel, süteménnyel, tombolasorsolással fogadták. A NABE a parlagfűmentesítéssel igyekszik évről évre egyre több embert megszólítani a forgalmas helyszínen, siófokiakat, környékbelieket és a Balatonnál nyaralókat egyaránt.

 

M.B.Siófok.
SZUPERINFO.HU