Pompázatos színek, pislákoló fények – ősz az otthonunkban

Pompázatos színek, pislákoló fények – ősz az otthonunkban
Bár a nyár még meg-megmutatja magát, de a reggeli ködös, hűvös idő és a rövidülő nappalok már egyértelműen azt jelzik, itt az ősz.

Ilyenkor talán még inkább vágyunk a puha, meleg dolgokra, a fényre és talán tudat alatt is próbáljuk színesebbé tenni a világot magunk körül, hogy minél tovább megmaradjon bennünk a nyár.
Mivel tehetjük otthonunkat a szürkülés felé haladó őszben is pompássá, meleggé és barátságossá?
Csempésszünk minél több fényt és színt a falak közé. Erre a legjobb módszer a mécsesek, gyertyák használata, melyeket ősszel számtalan ruhába öltöztethetünk. A kirándulások alkalmával nem csak a testünk töltődik fel, de kiskosarunkat is megtölthetjük rengeteg terméssel, szebbnél szebb falevéllel, bogyós ágakkal, de akár botokat is gyűjthetünk, melyeket kisebb méretű befőttesüvegre ragaszthatunk méretre tördelés után. Hangulatos, ahogy a gyertya fénye ezen át szűrődik ki az üvegből.
Az így beszerzett alapanyagokból csak a fantázia szabhat határt, hogy mik készüljenek. A bejárati ajtónkra tehetünk belőlük koszorút, tálban elrendezve asztaldíszként funkcionálhatnak, különböző méretű üvegcséket megtöltve, vagy akár egy-egy kisebb hengergyertyát körítve velük is hangulatos kiegészítői lesznek az őszi otthonunknak.
(forrás: www.almaimotthona.hu)Siófok.
SZUPERINFO.HU