2017.09.15 09:38; Frissítve: 2017.09.15 09:38


Programozni tanít a jövő iskolája

Programozni tanít a jövő iskolája
A programozás világa iránt érdeklődő gyerekeket és szüleiket is várta nyílt napján a siófoki Logiscool. A Gábor Dénes Főiskola Siófoki Campusán működik az élményalapú programozósuli, a Logiscool, ahol játékosan tanulnak programozni a gyerekek.
hiba beküldése

Az iskola első őszi nyílt napján, szeptember 9-én több mint tíz kisgyermek próbálta ki a programozás alapjait, miközben szüleiket a programozói iskolát bemutató előadás várta.

A saját területén világelső magyar tulajdonú Logiscoolban 3,5 év alatt a világ hét országában több mint tízezer 6-18 éves diák kezdett el tanulni. A Logiscool Budaörsön indult, mára világszerte negyvenkét helyszínen működik, és mind az iskolák, mind a diákok száma is dinamikusan nő. Magyarországon harmincnégy helyen elérhetőek, és a franchise rendszerű, tantermi programozás tanítás terén világelsők.

A siófoki Logiscool gyerekbarát és inspiráló környezetébenben lelkes egyetemista oktatók játékos formában magyarázzák el a tananyagot, és a foglalkozásokon alapvetően saját számítógépes játékokat fejleszthetnek a diákok. A 6-18 éves gyerekeknek szóló tanfolyamokon és nyári táborokban ugyanakkor nem csak leendő programozókat oktatnak: a cél a pár éven belül alapelvárásnak tekinthető digitális írástudás átadása. Sőt, a tapasztalatok szerint a résztvevő gyerekek logikai, problémamegoldó, prezentációs készsége és algoritmikus gondolkodása is javul, illetve a kudarcokból is könnyebben tanulnak.

A digitális oktatás fejlesztése és előtérbe helyezése azért is fontos, mivel jelenleg a magyarországi munkaerőpiacról több mint huszonkétezer programozó hiányzik, valamint az EU-ban több százezer betöltetlen informatikai állás van.

A Logiscoolos gyerekek szülei körében végzett felmérés alapján a legtöbben úgy vélik, a programozósuliban tanultak mindenképpen hasznosak lesznek, akár közvetlenül, akár közvetetten foglalkozik majd az informatikával a gyerek. Szülői szemszögből a képzés során a gyermek a gyakorlatiasságot, a játékosságot, az alkotást, valamint az általa elkészített projektek bemutatását élvezi a legjobban.

 

M.B.Siófok.
SZUPERINFO.HU
BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása