2017.09.6 15:37; Frissítve: 2017.09.6 15:37


Strandsérülések

Strandsérülések
Ismét a kagylók okozták a legtöbb sérülést a Balaton parti strandokon, de a strandolók a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat önkéntesei által idén is gyors és szakszerű ellátásban részesültek.
hiba beküldése

Augusztus 20-ával zárult a Magyar Vöröskereszt által elindított Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat. A programban 231 fiatal önkéntes vett részt, akik a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látták el 12 balatoni település 18 strandján. Június 30. és augusztus 20. között az önkéntesek egy életmentést hajtottak végre, és közel háromezer sérülést láttak el.

– Idén az önkéntesek 2787 esetben segítettek, a leggyakoribb sérülések közé tartozott a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés vagy a különböző sportsérülések és rosszullétek. A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat huszadik munkanapján egy sikeres újraélesztés is történt, a Magyar Vöröskereszt önkéntesei Balatonbogláron élesztettek újra egy 50 év körüli férfit, aki úszás közben lett rosszul. A legeseménydúsabb nap július 23-án volt, minkét szolgálati napon 144 alkalommal fordultak a strandolók a vöröskeresztes elsősegélynyújtókhoz. A szolgálat ideje alatt a Balatonboglár Platán strandon keresték fel legtöbbször az elsősegélypontot, ahol 357 alkalommal volt szükség az önkéntesek munkájára. A szolgálat 2007-es indulása óta összesen 36138 esetet láttak el szakszerűen a vöröskeresztesek és hat esetben történt közvetlen életmentő beavatkozás – írja a 11. alkalommal lezajlott Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatáról a Magyar Vöröskereszt.

 

M.B.Siófok.
SZUPERINFO.HU
BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása