2017.11.27 13:38; Frissítve: 2017.11.27 13:39


Szakmai rendezvények a Krúdyban

Szakmai rendezvények a Krúdyban
Októberben a Krúdy napoknak és az I. Balatoni Gasztronómiai Versenynek, novemberben az iskolai nyílt napoknak adott otthont a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.
hiba beküldése

Október 25-26-án 26.alkalommal rendezték meg a Krúdy napokat, ahol a hagyományok mellett a középpontban egy új esemény, az I. Balatoni Gasztronómiai Verseny állt. Ennek keretében a régió legjobb szakács, pincér és cukrász tanulói mérték össze tudásukat, a régió hat iskolájának csapata képviseltette magát. A gasztronómia verseny fővédnökei Csapody Balázs a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke és Sárközi Ákos Michelin-csillagos Borkonyha étterem chefje voltak. A rendezvényt a Siófoki SZC-vel létrejött együttműködés jegyében a Balatoni Kör támogatta. Az értékelést országosan elismert szakmai zsűri végezte, amelynek tagjai: a pincér zsűriben Csapody Balázs (PGA elnöke) és Jánosovits Miklós, a szakácsoknál Sárközi Ákos, Varga Roland (Márga Bisztro Séf) és Kozma László (Borbarátok Shéf) voltak. A cukrászoknál a Bergmann Cukrászdából, a testvérek Ernő és Nándor értékelte az édességeket. A siófoki csapatok közül a cukrászok 3. helyen végeztek, különdíjat kapott Földing Vivien (pincér), Schmidt Torontál (szakács), és Márta János Richárd (szakács) az Innovatív séf címet érdemelte ki. A Krúdy napokat Gasztro-falu, látványos szakmai bemutatók, a kereskedők díszcsomagoló versenye, turisztikai és nyelvi vetélkedők is színesítették. Az intézmény névadójára emlékezve ebben az évben is megrendezték az Országos Krúdy Prózamondó Versenyt. A Krúdy csapata a kereskedői és a turisztikai versenyben is győzedelmeskedett, a prózamondón a 2. és 5. helyezést érték el az iskola diákjai.

A november 22-én és 23-án megrendezett nyíltnapokon a Krúdyban tanulható szakmák sokszínűségébe nyerhettek betekintést az általános iskolák végzős diákjai és szüleik. A kereskedelmi, vendéglátó ipari, gazdasági és turisztikai szakmák mellett bemutatkozott az intézmény új szakgimnáziumi képzése, a logisztika is, melyet nagy érdeklődés fogadott. Az elméleti és gyakorlati órákra képzésre alapuló közlekedési alapú logisztika és szállítmányozás szak a nemzetközi szállítmányozás, a fuvarozás és a raktározás terén teljes képet ad. A tanulók a nyíltnapon játékos formában ismerkedhettek meg a logisztikával, a turisztikai szak földkörüli játékra, a gazdasági szak igaz-hamis pénzvizsgálati bemutatóra, a nyelvi szakok angol és német játékra invitálták a vendégeket. Az iskola aulájában díszasztalok és koktélsarok várta az érdeklődőket, az ebédlőben a tésztanyújtást, salátakészítést, nyalóka és linzerdíszítést, marcipánfigurák készítését, valamint ajándéktáska és díszdoboz alkotást próbálhattak ki a fiatalok a Krúdy szakács, cukrász, kereskedő tanulói és szaktanárai segítségével.

 

M.B.További hírek a Siófok kategóriából
Gyermekek tanulják, hogyan ne pazarolják az élelmiszereket
Iskolásoknak indít programot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az élelmiszerpazarlás [...] tovább »
Hogyan válasszunk kerékpárt?
Tudjuk, hogy kerékpár és kerékpár között óriási különbségek lehetnek. Most nézzük, a sok-sok típus [...] tovább »
3 egyszerű tipp az egészséges irodai táplálkozáshoz
Reggeli kapkodás, napkezdő meeting, e-mailek, üzleti találkozó, újabb céges megbeszélés, rohanás… tovább »
Ahogy alszunk, úgy álmodunk
Érdekes állapot az alvás: másként jár az agy, másként működik a test, és még ha megérteni talán soha nem [...] tovább »
Kulka János remek formában van
Bár színpadi szerepeibe még nem tér vissza, a Vígszínház közönsége a színpadon köszönthette Kulka Jánost. tovább »
Húsvéti locsolás
Ennek a népszokásnak az eredete a víz megtisztító és megújító erejében gyökerezik. tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
„Pár játékosom azt hiszi, hogy függöny, pedig csak felmosó…”
Miskolc - A labdarúgó megyei I. osztályban a korábbról elhalasztott 17. fordulót pótolták be szerdán a csapatok. tovább »
“Háromszor is a kapusban rúgtuk a labdát”
Nagyhalász, Balkány - A Tiszántúli Takarék megyei I. osztály 21. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltak [...] tovább »
Kisvárda Master Good SE – Rosszkor, rossz helyen
Kisvárda - A Kisvárda itta meg annak a levét, hogy az Ér nagy bizonyítási vággyal lépett pályára. tovább »
Bevették a Viharsarkot a Loki lányai
Debrecen - Nagyszerű teljesítménnyel, magabiztos győzelmet aratott a Loki a keleti rangadón. tovább »
Hét és fél millió forint gyűlt össze Tőzsér kezdeményezésére
Debrecen - Csaknem hét és fél millió forint gyűlt össze annak a jótékonysági akciónak a keretében, amelyet [...] tovább »
Kisvárda Master Good – Sokat érő három pont Csákvárról
Kisvárda - A kisvárdaiak a játékrészek hajrájában voltak eredményesek a tavaszi eddigi legjobbja ellen. tovább »
Még több kategóriábol »

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása