Veterán jármű kiállítás és börze

Veterán jármű kiállítás és börze
A Siófoki Veterán Jármű Klub augusztus 20-án ismét megrendezte hagyományos Veterán jármű kiállítását és börzéjét. A Balaton déli partjának legnagyobb veterán jármű börzéjét az idei évben is sokan keresték fel a Magyar Államalapítás ünnepén.

A siófoki Tesco áruház parkolójában veterán autók és motorok sorakoztak, valamint járműalkatrész börzén is válogathattak az érdeklődők.

– Látogatóból nem volt hiány, azonban a város környéki rossz időjárás miatt lényegesen kevesebb számú veterán motor vett részt. Az autósokat nem zavarta az esős idő, így sokan eljöttek az idei veterán rendezvényre, melyen rajtuk kívül elsősorban az árusok domináltak, akik utángyártott alkatrészeket kínáltak. A kiállítás egyik legrégebbi darabja egy 1938-as Charter motorkerékpár volt. Ritka eseménynek számított, hogy a börzén együtt jelent meg egy ’60-as évekből származó Pannonia rendőr-motorkerékpár és egy teljesen restaurált Volga rendőrautó – számolt be a börzéről Nádas Norbert, a rendezvény főszervezője.

A Siófoki Veterán Jármű Klub 1992 óta szervezi meg rendszeresen találkozóit a városban, az elmúlt időszakban évente hagyományosan két alkalommal május 1-jén és augusztus 20-án. Rendezvényeiken kizárólag a veteránozással kapcsolatos termékeket, motorkerékpárokat, autókat mutatnak be a kiállítók és az árusok.

 

M.B.Siófok.
SZUPERINFO.HU