2018.03.7 11:33; Frissítve: 2018.03.2 11:34


Vitaminbomba házilag: csíráztatás lépésről lépésre

Vitaminbomba házilag: csíráztatás lépésről lépésre
Nemcsak a tél végi vitaminéhségünket csillapíthatják, hanem a zöld iránti vágyunkat is.

A kártevők ellen kezelt kerti vetőmag étkezési célra nem alkalmas! Kifejezetten csíráztatásra ajánlott, ellenőrzött forrásból származó, hántolatlan magvakat bioboltban vásárolhatunk. Népszerű a búza, az árpa, a köles, a (mungó) bab, a lencse, a csicseriborsó, a napraforgó, a lucerna, a retek, a zsázsa, a brokkoli és a mustár. Minden edény megfelel, ha lehetővé teszi az öblítést, továbbá nem alumíniumból vagy rozsdásodásra hajlamos fémből készült. Ha nem akarunk áldozni speciális csíráztató tálra, megteszi egy széles szájú befőttesüveg is. Tegyük bele az átválogatott, leöblített magokat, és öntsünk rájuk annyi vizet, amennyi ellepi őket. Miután jól megszívták magukat, öntsük le róluk a vizet az edény kilyuggatott fedelén át vagy a szájára kötözött függönyanyagon keresztül. Ezután állítsuk az edényt világos, meleg, de közvetlen napsütéstől védett helyre. Naponta 2-3 alkalommal öblítsük át a magokat kézmeleg vízzel, hogy nedvesek maradjanak. Így 24-48 óra elteltével előbújnak az első világos hajtások. Az öblítéseket mindaddig folytassuk, amíg a csírák el nem érik a kívánt nagyságot.
forrás: www.hobbikert.hu

hiba beküldése



Siófok.
SZUPERINFO.HU




Belépés



Elfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása