Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon

Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon

Kulturális és gasztronómiai élményekkel gazdagodhattak Siófokon az augusztus 20. köré épülő Bor és Kenyér Ünnepének látogatói. Augusztus 17. és 21.
tovább »
Zászlókkal is jelzik a vihart a Balatonnál

Zászlókkal is jelzik a vihart a Balatonnál

Idén nyáron már a vízirendészet hajóin kitűzött zászlók is figyelmeztetik a fürdőzőket a közelgő viharra.
tovább »
Tárlatlátogatások Siófokon

Tárlatlátogatások Siófokon

A siófoki nyár a kultúra kedvelőinek számos kiállítással kedvez, a város több helyszínén különböző témájú tárlatok látogathatóak augusztus végéig. A Kálmán Imre Emlékházban az Üdvözlet Siófokról című kiállítás betekintést nyújt a 19-20.
tovább »
Balatoni körkép

Balatoni körkép

A balatoni szállásadók összességében elégedettek az idei vendégforgalom eddigi alakulásával, a dél-balatoni kis- és középvállalkozók viszont a korábbi évekhez képest bevételcsökkenésről számoltak be, amit annak tulajdonítanak, hogy a hétvégére érkező vendégkör ...
tovább »

Kreatív órarend

Kreatív órarend

Szereted az újrahasznosított kreatív ötleteket, amikor egy megunt használati tárgy új életre kel? Az unalmas, fehér képkeret, a kidobásra szánt hullámkarton, és az elhasznált színes ceruzadarabok most új életre kelhetnek.
tovább »
Milyen a praktikus és kényelmes iskolatáska?

Milyen a praktikus és kényelmes iskolatáska?

Ugyan még csak augusztus közepénél járunk, nem árt időben elkezdeni a felkészülést a szeptemberi iskolakezdésre.
tovább »

Szépségápolással is készüljünk az őszre!

Lehet, hogy a nyár a pihenésről és kikapcsolódásról is szólt, a napsütéses időjárás után azonban nem árt odafigyelnünk bőrünk egészségére. Az óvatlan napozás károsíthatja a bőrt, még akkor is, ha nem a vízparton töltöttük napfürdőzéssel a nyarat.
tovább »

Nyárvégi gyümölcsszezon

Ahhoz, hogy egészségünket megőrizzük, felkészítsük szervezetünket az őszi időjárásra fontos a nyár végi megfelelő és folyamatos vitaminbevitel.
tovább »

Tanévkezdés előtt

Az utolsó nyári hónap közepén járunk, amikor már közelít a szeptember, s ezzel együtt a tanévkezdés ideje. Diákoknak és szüleiknek egyaránt nem lesz könnyű újra visszaszokni az iskolai mindennapok rendjébe.
tovább »
Balatoni haltelepítések

Balatoni haltelepítések

Júliusban több tonna mennyiségű ponttyal, augusztusban balinnal bővült a balatoni halpopuláció a horgászok nagy örömére. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. 20 évvel ezelőtt telepített utoljára balint a tóba.
tovább »

Gyógyszertári ügyelet Siófokon

Augusztus 12-18. 12-én: Főnix gyógyszertár, Fő tér 10/b. tel: 06-70-207-4606 13-14-én: Kaduceus gyógyszertár, Zamárdi út 1-2. tel: 84/310-935 15-én: Kiliti gyógyszertár, Honvéd u. 25.
tovább »
Helytörténet képekben

Helytörténet képekben

„Régi siófoki nyaraink - így üdültünk mi” címmel idén nyáron újra látogatható a siófokiak és a városban nyaralók körében is népszerű kiállítás a siófoki Szabadtéri Színpadon.
tovább »

Számottevően nőtt a vendégéjszakák száma Siófokon

Siófok szálláshelyein az év első felében 11,8 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma az elmúlt év hasonló időszakához képest, ami azt mutatja, tovább nőtt a város népszerűsége.
tovább »

Visszatérő vendégek

A magyarok harmada több alkalommal is visszatér ugyanarra a településre nyaralásai alkalmával, és minden ötödik ember ugyanoda foglal szállást, ahol egyszer már elégedett volt a kiszolgálással - derült ki a Szallas.hu legfrissebb statisztikáiból. A Szallas.
tovább »
Borpart és Fröccs Feszt negyedszer

Borpart és Fröccs Feszt negyedszer

Július 29. és augusztus 7. között idén negyedik alkalommal rendezik meg Siófokon a Borpart és Fröccs Feszt programsorozatot. A fesztiválnak az első években még a hajóállomás adott otthont, majd a rendezvény a Fő térre költözött, ahol még nagyobb sikere lett.
tovább »

Siófokon járt Böjte Csaba és a marosszéki gyermekkórus

A Kiliti Kálvária ligetben énekelt az erdélyi gyermekkórus, majd a Szent Kilit templomban Böjte Csaba tartotta a vasárnapi nagymisét az elmúlt hétvégén.
tovább »
Kutyás strandok

Kutyás strandok

Az idei évben a Balaton déli partján egyre több kutyás fürdőhelyet hoztak létre, Fonyód és Balatonboglár után júliustól már Balatonföldváron is fürödhetnek a tóban a négylábúak.
tovább »

Templomi orgonakoncertek

A Majestic Sounds hangverseny-sorozat keretében idén nyáron ismét színvonalas orgonakoncertek helyszínévé válik a belvárosi római katolikus plébániatemplom Siófokon.
tovább »

Százszorszép nyár

Ügyeskednek, festenek, barkácsolnak, játszanak egész nyáron a gyerekek a siófoki BRTK Könyvtár Gyermekrészlegének Nyári Százszorszép Kezek kézműves foglalkozásain.
tovább »
Parlagfűmentesítés

Parlagfűmentesítés

Környezetünk, egészségünk megóvása érdekében júliusban ismét parlagfüvet gyűjtött a Nők a Balatonért Egyesület. A NABE siófoki csoportja július 15-én rendezte meg a parlagfűmentesítési akciót.
tovább »
Cseh László aranyért indul Rióba

Cseh László aranyért indul Rióba

Az Év Sportolójának választott Cseh László változatlan céllal áll rajtkőre, az olimpiai győzelemmel lenne elégedett.
tovább »

Siófok a szállásfoglalások első helyén

Újabb közel 10 százalékos bővüléssel zárta az elmúlt negyedévet a belföldi turizmus, a SZÉP-kártya használata pedig 12 százalékkal nőtt a Szallas.hu statisztikái alapján.
tovább »
Rekordnevezés a siófoki Menedzser Open-en

Rekordnevezés a siófoki Menedzser Open-en

32 páros küzdött a továbbjutásért a Siófokon megrendezett Menedzser Open teniszbajnokság regionális fordulóján. A versenyzők július 9-én a Siófok KC nyolc előkészített pályáján mérték össze erejüket a XII.
tovább »
Balatonföldvár új nyílászáró szaküzlete

Balatonföldvár új nyílászáró szaküzlete

Minőség és szakértelem mottóval nyitotta meg új nyílászáró szaküzletét Balatonföldváron a Doorwin Tech Kft.
tovább »

Vöröskeresztes elsősegélynyújtók a Balatonnál

A Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata idén 12 Balaton parti település 18 strandján közel 300 önkéntes elsősegélynyújtóval vigyáz a strandolókra. A szolgálatban részvevő közel 300 képzett vöröskeresztes elsősegélynyújtó fiatal július 1.
tovább »

Mozdulj, Balaton!

34 Balaton parti település 37 strandján rendezik meg idén a XII. Mozdulj, Balaton! programsorozatot. Július 9. és augusztus 20. között minden szombaton általában 14 órától indulnak a sportprogramok a résztvevő strandokon.
tovább »

A Balaton legmagasabb kilátója

25 méter magas kilátótornyával a Balaton legnagyobb épített kilátója lett a különleges hajó alakú Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont.
tovább »
Kiváló balatoni strandok

Kiváló balatoni strandok

Az idén a tavalyinál is több, 36 balatoni fürdőhely vehette át a Kék Hullám Zászlót. Július 1-én Alsóörsön adta át a Balatoni Szövetség a Kék Hullám Zászló kiváló minősítéseket a strandok üzemeltetőinek.
tovább »

Nyáresti koncertek

A Kálmán Imre Kulturális Központ zenés estjeivel kellemes nyáresti hangulatot varázsol Siófok belvárosában és a Jókai parkban egyaránt.
tovább »

Teljes átalakulás után hamarosan nyit a Hexa Cafe!

Hexa Cafe néven kívül-belül megújulva, új fényben pompázva várja régi és új vendégeit júliustól az egykori Dinasztia cukrászda. A külső homlokzat, a belső tér és a berendezés teljes átalakítása után július elejétől várja vendégeit a Hexa Cafe.
tovább »
Évadnyitó a SioStage Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon

Évadnyitó a SioStage Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon

Catherine Gallagher táncprodukciójából, az Art of Magic művészeinek előadásából, a Cry Free – Zep Session és a Taiko Spirit on the Beach zenés műsorából adott ízelítőt a SioStage stábja az évadnyitó sajtótájékoztatón.
tovább »

Táborozz a Katedrával!

A siófoki Katedra Nyelviskola idén nyáron nemcsak nyelvi táborokkal, hanem kreativitást fejlesztő, sportolási lehetőséget nyújtó vagy ifjú ezermestereket felkészítő táborokkal is várja a gyerekeket. Július 11- 15.
tovább »

Gyógyszertári ügyelet Siófokon

Július 1-7. 1-én: Kaduceus gyógyszertár, Zamárdi út 1-2. tel: 84/310-935 2-án: Kiliti gyógyszertár, Honvéd u. 25. tel: 84/322-516 3-4-én: Siófoki Kórház-Rendelőintézet Borostyán Patika, Semmelweis u. 1. tel: 84/501-703 5-6-án: Régi gyógyszertár, Fő u. 202.
tovább »
Tóba futással indult a strandszezon

Tóba futással indult a strandszezon

Rendhagyó futóversennyel nyitották meg a balatoni strandszezont Siófokon. Június 18-án a Mala Garden Hotel előtti homokos strandon tóba futó versennyel indultak a Balaton napjának programjai.
tovább »

Víztorony születésnap

A siófoki Víztorony 104. születésnapja alkalmából június 22-én belépőjegy nélkül látogathatott fel bárki a toronyba. Siófok emblematikus épületének több méter magas teraszáról megcsodálható a balatoni panoráma, gyönyörű kilátás nyílik a városra.
tovább »

Új elnök a Magyar Rákellenes Ligánál

A Magyar Rákellenes Liga új elnöke, dr. Bittner Nóra főorvos megválasztását követően alapszervezeti találkozóra hívta az országban működő alapszervezetek elnökeit.
tovább »

Induljon tesztvezetésre Balatonbogláron a Suzuki-val!

A Suzuki legújabb modelljeivel, tesztvezetéssel, teljes körű márkaszervizzel, márkafüggetlen műszaki vizsgáztatással várja ügyfeleit a balatonboglári Suzuki Borongics Kft.
tovább »

R-fashion … ami öltöztet

Számomra ez a márka egy életérzés, szeretném, ha az ügyfeleim az általam tervezett ruhában magabiztosnak és igazi NŐnek éreznék magukat.
tovább »

Kertmozi és matiné

A nyári estéken a kertmozi, délelőttönként a színházi filmvetítés nyújt kellemes kikapcsolódást Siófokon a régi magyar filmek kedvelőinek. A Kálmán Imre Szabadtéri Színpad kertmozijának műsorkínálatában a felnőtt korosztály találhat igazi klasszikusokat.
tovább »
Állati Karnevál az Exit cirkusznál

Állati Karnevál az Exit cirkusznál

Állati Karnevál 2016 című új produkciójával érkezik Siófokra július 1-én az Exit cirkusz. Július 1-től augusztus 20-ig a már megszokott helyen, Siófok Széplak-felsőn, a vasútállomással szemben állítja fel hatalmas sátrát a híres Exit cirkusz.
tovább »

Tündérkönyvtáros

Laki Judit, a siófoki BRTK Könyvtár igazgatója a közelmúltban elnyerte a Tündérkönyvtáros címet.
tovább »
Siófoki Könyvünnep

Siófoki Könyvünnep

A siófoki BRTK Könyvtár idén ismét számos programmal csatlakozott az Ünnepi Könyvhét országos rendezvénysorozatához. Június 9. és 11. között két helyszínen, a könyvtárban és a Fő téren is előadások, könyvbemutatók, gyerekprogramok várták a látogatókat.
tovább »

Vízparti koncertsorozat

A Klassz a pARTton! elnevezésű nyáresti komolyzenei koncertsorozat harminc hangversenye várja a közönséget a Balaton, a Velencei-tó és a Duna partján. Június 23. és augusztus 28. között a Cimbora Alapítvány szervezésében valósul meg a rendezvénysorozat.
tovább »
Tizenkettedszer médiabajnok a Szuperinfó-Russmedia

Tizenkettedszer médiabajnok a Szuperinfó-Russmedia

Idén is közel tízezer futó teljesítette a kitűzött távokat Budapesten, a városligeti 7 km-es körön, ahol a Budapest Sportiroda népszerű rendezvényén még Colleen Bell USAnagykövet is futócipőt húzott a képviselet váltójában.
tovább »

Érzelmi biztonság és jó minta kell a kisgyereknek

Vekerdy Tamás tartott előadást a gyerekekről, óvodákról, iskolákról a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban a Balatoni Népfőiskola sorozat keretében.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Siófok.
SZUPERINFO.HU

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása