Sütés- főzés és némi számítástechnika….

Sütés- főzés és némi számítástechnika….
 A tavasz beköszöntével számtalan változás történt a Családok Átmeneti Otthonában. Nagy mozgás volt, hiszen több család is elhagyta az intézményt és helyüket újabb rászoruló családok vették át.

A lakók a szakgondozók segítségével elvégezték a tavaszi munkálatokat, rendbe tették az udvart, összegyűjtötték a lehullott ágakat az otthon környékén. Karbantartási, javítási munkálatokra is sor került.

A Remény program 2013. áprilisában is tovább folytatódott, elsősorban a sütés-főzés jegyében. Újabb háztartási ismeretek tanfolyam indult, amely során pörköltet, krumpli főzeléket, bolognai spagettit és paprikás krumplit készíthettek a lakók. Kézműves foglalkozás során színes papírból lepkéket hajtogattak a gyerekek, majd facsipeszre ragasztották, így gyönyörű – függönyre is felcsíptethető- tavaszi díszbe öltöztethették ablakaikat.

A mini számítástechnika tanfolyamon pedig az internet és a szövegszerkesztés rejtelmeivel ismerkedtek a fiatal szülők.

Már készülnek a gyermekek az Anyák napjára. Május végén nyitott ház jelleggel kerül sor a gyermeknapi rendezvényre, ahová az óvodás és iskolás gyermekek kis barátait is személyre szóló meghívóval, szeretettel várja majd az otthon..
SZUPERINFO.HU