Svájci cég leányvállalata Orosházán

Svájci cég leányvállalata Orosházán
Orosháza, 2013. január 23., szerda (MTI) – Összeszerelő üzemet telepít Orosházára a svájci Woertz AG. – jelentette be Dancsó József, a város polgármestere (Fidesz) és Ónodi Tamás, a vállalat műszaki vezetője sajtótájékoztatón szerdán Orosházán.

Dancsó József elmondta: a társaság magas hozzáadott értékű, speciális szaktudást igénylő gyártást telepít Orosházára. Az önkormányzat a szakképzésben nyújt segítséget, az orosházi Cerlux Kft. egy több száz négyzetméteres korszerű ipari csarnokot ad bérbe részükre, ahol adott a lehetőség a telephely későbbi bővítésére is.

Ónodi Tamás műszaki vezető ismertette: a cég novemberben alapította meg leányvállalatát Magyarországon. Az üzemben biztonsági villamos-szerelvény egységeket szerelnek majd össze. A Woertz legújabb fejlesztésű termékeit gyártják majd, elektromos egységekhez csatlakozó, vészvilágítást biztosító villamosszerelvény-egységeket. A Woertz egységeit felhőkarcolók, alagutak biztonsági rendszerébe építik be. A termelés várhatóan 2013. első felében indul. Hozzátette: a napokban választják ki azt a nyolc dolgozót, akik a svájci cégnél szereznek gyakorlati tapasztalatokat.

A Woertz Hungária Kft. az indulás évében, 2013-ban 250-300 millió forint értékű termeléssel számol, amely 2-3 éven belül már elérheti az egy milliárd forintot, 50-60 ember három műszakban történő foglalkoztatása mellett – magyarázta Ónodi Tamás.     

Kiemelte: a társaság tervei között szerepel a magyarországi beszállítói kör bővítése. Az orosházi Cerlux Kft. két éve gyárt tűzálló, speciális kerámiákat a Woertz AG-nak. Jók a tapasztalatok a magyarországi beszállítókkal – tette hozzá.

A Woertz AG családi tulajdonú vállalkozás, éves árbevétele ötven millió svájci frank körül alakul. A társaságnak Magyarországon és az Egyesült Államokban működik leányvállalata.  A speciális villamos vezeték és csatlakozók gyártása mellett  foglalkozik kábelezéssel és egyéb, kiegészítő fali csatlakozók és aljzatok gyártásával is..
SZUPERINFO.HU